Înainte de orice, pentru a clarifica din start problema, eu personal nu îl sufăr pe bloggerul Haotik. Pe blogger, nu pe omul Dragoș Șchiopu, care e un tip chiar decent, deși nu foarte binecuvântat de natură. Bloggerul e total pe lângă gramatică, morfologie și restul, iar ceea ce scrie e total fără har și nu aduce nici o contribuție pozitivă sistemului.

Bănuiesc că știe toată lumea de distracția cu campania adwords a lui Haotik Samsung, ia-mă înapoi și de afișul din lift de la The Practice, agenția care se ocupă de Samsung.
Iarăși, notă personală, mie mi se par penibile și la limita de jos a jenibilității. Nimeni nu ar trebui să se umilească atât pentru onoarea de a promova gratuit produsele unei companii.

Problemele care se pun sunt două.
Prima e cea ridicată de nebuloasa. Ar trebui Haotik să fie pedepsit pe viață pentru niște înjurături spuse la nervi? Nu vreau să reiau subiectul, mi-e scârbă. Ca idee, niște rahați cu ochi l-au provocat pe Haotik, iar el, așa cum vă spuneam, nefiind chiar foarte mobilat la mansardă, nu s-a prins că e lucrat și și-a dat drumul la gură. Pe contul său PERSONAL de twitter. Iar Samsung s-a trezit că vai, renunțăm la colaborarea cu el, pentru că a spus așa ceva. Dacă am transpune asta în lumea reală, Mircea Badea ar trebui spânzurat de către cei de la Toyota, pe care i-a reprezentat cu succes, având în vedere ce mizerii a scos pe gură și pe blog.

A 2 a problemă e cea ridicată în comentarii la zoso. Unde se spune cu subiect și predicat că bloggerii nu ar trebui să ceară bani pentru a reprezent un brand. Pentru că e love brand și dacă iubești brandul, o faci pe gratis.
Serios? De unde și până când? De ce discriminarea? Pentru că iarăși, nu am văzut să se revolte nimeni că Badea primește bani pentru a fi reprezentatul Toyota. Sau pentru că Cabral e imaginea celro. Acolo e normal, se pare.

De unde apare ideea că o persoană fizică ar trebui să susțină cu munca și prezența sa în online un brand, gratuit, doar pentru că îi place?
Personal cred că e vorba doar de hate speech. Nu cred că cineva poate susține cu inima deschisă așa ceva. Nu atunci când afirmi că ți se pare normal ca eu să susțin gratuit, cu businessul meu, alt business. Indiferent de valoarea de piață a celor două, e vorba de un contract comercial. Care ar trebui să fie echitabil pentru toată lumea.

Iar asta o spun din punctul de vedere al unuia care tocmai a avut un asemenea contract comercial. Și da, am fost foarte bine plătit pentru el. Ar trebui să îmi fie rușine pentru asta? Nu cred. Am transformat un produs bun într-un love brand de care a auzit toată lumea. Ar fi trebuit să nu primesc nici un ban, doar pentru că am burtă de bere?

Iar ca încheiere apoteotică, ieri citeam o chestie pe un blog obscur, ceva gen mi se oferă 50 de lei să scriu despre cutare. Mi se pare puțin, dar sunt la început și sunt 50 de lei în plus, nu în minus.

Din cauza asta, bloggingul, așa cum îl știm acum, va dispărea. Pentru că toți cei care își fac blog acum, și-l fac pentru că au auzit că se câștigă bani și că sunt bani ușori. Nu mai există nici un fel de plăcere, nici o dedicație pentru munca asta. Nu, tot timpul e vorba de bani. Iar atunci când din start îți stabilești prețuri de prostituată din parcarea de tiruri, vei fi acea prostituată până la final. Îl mai ține minte cineva pe blogatu, cel ce scria articole pentru 10 lei?

Exact.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.