Photo By Cotea Razvan | Fotograf Nunta | www.cotearazvan.ro/ | Servicii Foto-video

Și iată cum, conform proverbului, restaurantul brașovean care își bătea joc de clienții cu copii și a cărui cocălăreasă de patroană se lua gură-n…degete cu lumea pe internet, afirmând că la un restaurant precum cel al ei nu mergi flămând, ci te duci să savurezi experiența, a fost închis pentru că comercializa carne stricată.

Știți cum se face, nu? Carnea se spală bine cu apă și detergent, ca să se scoată mirosul de mort putred și culoarea verde, după care se bagă la marinat, băițuit, chestii puternic condimentate și aromate, ulterior ajungând pe mesele clienților purtând denumiri exclusiviste și comentarii de baragladină bătrână.

Acum, de fapt, înțeleg eu ce voia să zică Oana Coanță, patroane, când zicea de experiențe culinare. Practic, era un experiment chimic cu participanți umani. Că dacă te strici la burtă de la mizeriile alea, nu o să zici că te-ai stricat la această perlă a gastronomiei brașovene, ci probabil a fost stricată gogoașa cumpărată din piață.

Doar că nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

64 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    cum ba, aceasta domna vorbea la TEDx, era apreciata si recunoscuta pe plan national. un influencer veritabil. vrei sa zici ca vindea mancare stricata? poate era doar un proces de maturare al carnii

    • #2

      Atata timp cat vorbesti cu convingere proprie, focile aplauda si fara sa le arunci un pestisor.

  2. #3

    ” Carnea se spală bine cu apă și detergent, ca să se scoată mirosul de mort putred și culoarea verde, după care se bagă la marinat, băițuit, chestii puternic condimentate și aromate ”

    Pana aici se poate aplica si cam la orice supermarket care se respecta…

    • #4

      Una e sa prepari azi, carnea care expira maine si sa o servesti la “restaurantul” supermarket-ului, alta e sa te prinda cu carne stricata direct.

    • #5

      @Zarax – nu boss… eu ma refeream la carnea la bait pe care o gasesti de cumparat s-o faci tu acasa… Crezi ca e din carne proaspata? 😀

    • #6

      Spre deosebire de spelunga doamnei, de la supermarket cumpara sute de oameni carne din aia intr-o zi. Unii nici nu o gatesc imediat. Daca ar fi deja alterata la vanzare, e suficient ca unul doi sa se imbolnaveasca si pa-pa magazin. Nu cred ca se risca.
      Ce stiu eu ca se face e la “impinge-tava” de la intrarea multor supermarket-uri se foloseste carne aproape de expirare, pentru a nu arunca marfa. Ceea ce nu e neaparat un lucru gresit.

    • #7

      Zarax – sunt f multi oameni care nu reclama in nici un fel. Spelunca de care zici are ne-norocul de a fi vizitata de oameni care reclama…

      De asemeni – carnea stricata a fost gasita in urma unui control. Cand ai vazut ultima oara controale la supermarket? De ce oare?

      Am avut “norocul” sa cumpar carne pe care am aruncat-o la gunoi in aceeasi zi de la aproape toate supermarketurile de pe piata. Da – trebuia sa fac reclamatie… dar nu e asa simplu ( si da – sunt si comod) si pentru 20-30 RON am preferat s-o dau la caine sau s-o arunc daca mi s-a parut ca nu e comestibila. In ultimii anii ( 3-4) prefer sa cumpar de la macelarie, unde am posibilitatea sa o verific. Si nu – nu cu bait. Prefer s-o pun eu la bait.

      Apropo – spalatul se face cu otet , nu cu detergent. Se practica intensiv si la preparate ( mezeluri). Carnea de obicei nu e putreda complet – incepe doar sa miroasa un pic. In mod normal – tu ai arunca-o si n-ai risca nimic. Ei o spala un pic si o baga in bait… E o loterie – majoritatea consumatorilor reclama maxim un disconfort abdominal ( sa-i zicem o usuoar diaree). Atata timp cat nu e spitalizat nimeni – cine sa ia in seama vreo reclamatie?

      Se mai intampla si altele si mai si la produsele din peste…

  3. #8

    Să-mi fie cu iertare, dar EU sunt cel căruia doamna patroană i-a dedicat postarea “românii, un popor de țărani care vin flămânzi la restaurant”. N-am citat chiar exact, dar asta era ideea de bază. Postare venită după ce am îndrăznit să mă plâng, public ce-i drept, c-am așteptat 40 de minute pentru o fucking omletă, în condiții de restaurant pe jumătate gol. Ah, și în condițiile în care eu mi-am șters singur masa și scaunele (plouase peste noapte), eu m-am dus la bucătărie să-mi comand pâinea prăjită pe care i-o cerusem chelnerului de trei ori, tot eu m-am dus să caut niște scobitori prin tot restaurantul. Dar toate astea se întâmplau pentru că venisem la restaurant ca un țăran flămând care nu înțelege arta culinară.

    • #9

      linkuri, te rog, asteapta publicul aici, flamand de cultura

    • #10

      Asta căutam acum și nu înțelegeam de ce nu găsesc. Dar mi-am amintit că mi-am șters toate postările de pe Facebook în 2018. Iar la doamna patroană nu văd, că sunt lejer la block. Dar tu știi exact despre ce e vorba, c-ai luat parte la acea discuție. Ba, mai mult, îmi amintesc c-ai ghicit exact prețul omletei, după care te-ai kkt pe tine de râs. 🙂

    • #11

      ah, pe fb. e imposibil sa cauti ceva cu searchul fb

    • #12

      @Mihai – pai si n-are mah d-na dreptate?!

      Pai tu te duci la restaurant cu staif sa comanzi fucking omleta!? Iti dai seama ca bucatarii aia de 15 stele Michelin isi dadeau comanda de la unul la altul ca nu se puteau cobora la acest nivel?

      De aia ai stat 40 de minute.

      Au chemat femeia de serviciu ( care avea zi libera – iata de ce a trebuit sa-ti stergi singur si masa ) sa vina sa-ti faca tie omleta… Si pun pariu ca ai comandat si omleta simpla…a venit femeia aia degeaba de acasa…

    • #13

      @geretus, adică tu crezi că într-o cârciumă pentru hipsteri găsești omletă simplă? Da’ suntem peizani d-ăia mainstream? Nu, șerif, era ceva omletă vânătorească, sau haiducească, sau ceva. Nu mai rețin excat, dar mai era o denumire acolo după cuvântul “omletă”.

    • #14

      omleta haiduceasca – ia de la saraci si da la bogati

    • #15

      @Mihai – Aaaaa… my bad…

      Daca era vanatoreasca – sigur a trebuit sa taie porcu mistret intai… Meic sens…

    • #16

      Ender, aia e omletă de haiduci homosexuali, adică pe invers… homletă.

    • #17

      Daca tot te-ai dus in bucataria restaurantului dupa piine prajita, de ce n-ai pus mina pe o tigaie si niste oua sa iti faci singur omleta? Clientii din ziua de azi de nimic nu sint in stare! Mai si recunosti ca n-ai gasit nici macar scobitori.

    • #18

      Bă…da ce pretențioși e unii. Ăștia care nu cunoaște “art cuzinul”

    • #19

      @mircea, ai să râzi, dar atunci, când așteptam la masă, ca niște țarani flămânzi ce eram, și omleta aia nu mai venea, s-a luat în considerare și varianta asta.

    • #20

      Era de fapt o omletă esoterică. Cel mai degrabă că rețeta provenea de la Oreste, iar în bucătărie era scrisă pe o piele de pui de Panda, cu sânge de la o virgină.

      Primul sânge.

  4. Eu am mâncat de cateva ori la tanti asta iar dupa articolul de la Vali am mai trecut pe acolo și am evitat localul. In sinea mea aveam cumva o părere de rău. Daca o fi zis copilul ceva si i-a dat o palma?
    Acum, cand voi mai trece, voi evita localul cu inima împăcată 😉

  5. #25

    Acum mai e o chestie, daca nu ai stomacul inca format pentru chestii mai speciale care se servesc in restaurante gen alea de min 3 stele Michelin normal ca te apuca diareea sau alte nenorociri!

    • #26

      Pe mine mă apucă diareea când le văd prețurile.

    • #27

      Dap.. cu alte cuvinte, daca ai stomac de saraci…

    • #28

      Mereu am avut impresia ca mancarea pentru bogati, e facuta special sa faca misto de ei.
      Sampaniile vechi si amare ca dracu, branzeturile extrem de vechi de simti doar mucegaiul, branza n-o mai simti, carnuri mumificate, ciuperci cu gust de pamant si alte nebunii la suprapret, care au gust de kkt, dar tu nu poti sa te plangi ca ai dat 500 de euro pe o friptura, tu crezi ca asa trebuie sa aiba gust, de pamant cu cacat, ca doar de-aia costa atat. Daca costa 10 lei si avea acelasi gust, faceai reclamatie la protectia consumatorului, ca ti-a dat carne uscata si verde.
      Pfuaai, ce gust, ce aroma speciala, ce infuzie de mirosuri cu besini si partzuri, de la chefi de renume. Merita experienta, fiecare leut, mi-a gatit chef partzescu insusi!!! Mi-a si scuipat in mancare, insusi EL!

      Lasa, ba, mai bine dau 60 de lei pe un dublu cheeseburger de la Vivo cu extra branza American, macar stiu ca mi-l ineaca in branza si merita toti banii, cu o mana mananci si alta te inchini. La mine asta e topul gourmetului. O taranca, csf.

    • #29

      Jupâneaso, te-ai gândit vreodată că ai papile de săraki?…

      Păi de-aia, fata mea, tu nu ai să percepi niciodată esența rară dintr-o carne mumificată, ori extazul extras dintr-un pește rahitic, marinat în voma unui rinocer bolnav de gonoreea luată de la maestrul de vânătoare al Casei Regale.

      Tu, dai leul pe mișcodele…

  6. #30

    De aia nu e bine să cercetezi prea mult dosul restaurantelor. Un amic bengalez de origine chineză (rara avis) își deschisese o locandă indiană în Shanghai. Mâncare super bună, bucătari indieni (ciudăței, unul mă întreba ce să facă că e horny și când face flotări i se scoală). În afară de expați nu prea călca lumea pe acolo, așa că s-a hotărât să diversifice și a băgat și chinezisme. Și alea bune. Intru eu într-o zi în bucătărie și dau peste un chinez care tăia p̶u̶i̶ ̶d̶e̶ ̶b̶a̶l̶t̶ă̶ broaște (vii) cu foarfeca și punea copănelele într-un vailing cu apă. Oribil. Abia când am terminat porția dublă pe care am primit-o ulterior mi-am mai revenit :))

    N.B. pt. ardeleni: vailing = vailing

    • #31

      parcă ţi-am mai zis că te iubesc, nu!? 🙂
      extrem de platonic.
      de data asta pt vailing. 🙂

      şi pt triplul axel cu dublu şurrub şi întorcere pe drepta pe care l-a făcut imaginaţia mea la “bengalez de origine chineză”

    • #32

      🙂 :* #likewise

    • #33

      Apropo de metisi: 2009 AD, un izakaya undeva pe langa Nagoya, un “tour de table” intre noi colegi de clasa, ca sa se cunoasca mai bine. “Ma cheama nea_zapada, am atatia ani (prea multi, daca e sa ma intrebati pe mine), tata e din Senegal, mama e chinezoaica”. Multi au inceput sa zambeasca, numa’ o taiwaneza, vorbind super serios: “ah, bon, nu cred c-as fi ghicit”. N-ar fi ghicit 100%, da’ era cat pe ce:))

    • #34

      :)) În familie circulă legenda că am avea ceva strămoși turci. La care, dacă adaug genele oltenești, îmi dă peste 90% Asgard. Deci undeva între dac și arian, stau bine.

      #Maithun, ghiveci genetic, mămăligă gânditoare

    • #35

      Maithune,
      Tu parcă ești ăla din bancul ceaușist, care după 2 porții de macaroane cu brânză, absolut delicioase, s-a dus în spate, cu gând să mulțumească bucătarilor. Doar că acolo era doar un ajutor de bucătar, ce mesteca de zor cu mătărânga învârtoșată în ceaunul de macaroane… Să mai zic, sau îl știi?

  7. #36

    Isi poate da rendez-vous cu domnul din postarea anterioara, ca vad ca le place sa faca experimente pe oameni.

  8. #37

    Dupa ce a spalat carnea trebuia si un bait de Coccolino la sfarsit ca sa iasa mai frageda!

  9. #38

    Aroganta se plateste!acum vreo 12 ani era decent,insa doamna se credea dumnezeu(si nu doar o tanti ce cumpara publicitate la diverse publicatii).in rest,patron tipic roman,angajati timorati,urla ea din gura de sarpe cum ne educa,si cum sustin ei(evazionistii din centrul brasovului)economia.bonus o luase pe aratura stil garcea,cu asociatia ei de carciumari impotriva guvernului asupritor ce inchide afaceri pe timp de pandemie.eu cred ca era atat de a dracului ca se facuse si babaciune plina de osanza,si nu mai avea trecere,asta genereaza frustrari.
    Dar si susanu poate a platit o polita si a mers la pont,ca si ala e un pervers.nu ma ingrijorez,se uita repede,iar turistii fermecati de farmecul(a se citi laturile) din centrul brasovului vor veni rapid sa dea checkin

  10. #39

    “Oana Coantă ne-a declarat că va primi amenda și că intenționează să atace legislația care este considerată „neconstituțională de către avocați””

    ce tare-i asta, 35kg de carne expirată, dar legea e neconstituțională.

    Băi, dacă ziceau că au găsit un gândac sau un piept de pui uitat în fundul frigiderului. Dar 35 de kile de carne. Și problema ei e constituția României.

    • #40

      In ziua de azi si un cacat trebuie sa fie constitutional, este noua fiță legislativa.

  11. #41

    Eu nu inteleg asta cu carnea stricata la restaurante. Ai comandat mai multa, n-ai reusit s-o vinzi… bag-o in congelator! Sunt sigur ca au congelatoare, deci cum de ii prinde cu carne stricata?

    • #42

      Ia prins pandemia cu marfă pe stoc. Ce era să facă, s-o arunce la câini?

    • #43

      Vezi ca in manualul oricarui frigider spune cam cat timp se pastreaza alimentele congelate. Presupun ca exista o legislatie care-ti cere sa etichetezi ce bagi in congelator si nu le poti pastra acolo peste o anumita perioada. Daca la tanti s-a gasit carne de acum mult timp inseamna ca e o problema de management al resurselor. E posibil ca acea carne sa fie comestibila (organoleptic), insa daca a expirat conform inregistrarilor esti nevoit sa scapi de ea (nu o mai prepari penru consum). Daca e in restaurant insemana ca urma sa fie preparata si de aici problem problem.

      Eu consideram restaurantul respectiv ca fiind deosebit (fara a cunoaste reclama din jurul lui, nici cea pro nici cea negativa). Tanti era extream de vocala in schimb si pusa pe fapte mari un fel de Navalni local. Ori atunci cand faci asta ma asteptam sa ai restaurantul lacrima. Pentru ca daca nu, nu esti dacat un alt de parton local, un altfel de Gigi Becali, iar eu acum nu voi mai intra in local pentru o lunga perioada si nici nu voi mai recomanda celor doi trei cunoscuti pe care-i plimb prin oras cand vin in vizita.

  12. #44

    Este o răzbunare a autorităților. Doamna patroană este foarte vocală și de-asta. Dacă nu mă crezi, citește comentariile de aici: www.facebook.com/dumitrescur/posts/10219539104612149

    • #45

      e o razbunare!:))))

    • #46

      Da, i-au băgat pe ascuns 35 de kile de carne expirată. A venit inspectorul cu pufoaica și prin căptușeală a ascuns zeci de pachete de carne expirată.

  13. #47

    Băi câtă jigodeala….fiti atenti fază. Citind articolul am zis sa intru si pe fb sandramalei. Cand intru vad o postare cum ca se vor redeschide restaurantele, bla bla si imi aduc aminte ca mai vazusem undeva acea postare si imi amintesc. Pe pagina uneia, Silvia Palasca care e ceva in domeniul vinificatiei whatever. Aia îi share-se postarea celor de la Bistro cu comentariul ca abia asteapta sa mearga la Oana si sa manance, bla bla. Acum cateva minute îi las comentariu si link cum ca s-a inchis si ca de aceea nu e bine sa-ti asociezi numele cu nimeni. Imi raspunde ca se rezolva si in secunda 2 ma blocheaza.

    • #48

      niste gunoaie

    • #49

      E plin de prietenii si comentarii lingusitoare de la unii la altii, trist e ca sunt unii care pun si botul….
      Sa vezi cum dau share hienele care ii sunt concurente , bubuie facebook-ul la sotii/amante de patroni de terase concurente in Brasov ca la Bistro del Arte se umbla cu mancare stricata.

    • #50

      Stai linistit, are deja peste 300 de like-uri la postarea de azi: www.facebook.com/oanairinacoanta
      S-ar parea ca sunt multi cu ficatul puternic printre fani 🙂 am auzit ca si primarul Coliban este unul dintre ei…De aici suspiciunile de rafuiala politica dar vorba aia: “Cand te bagi in troaca…”. Seful de la OPC Bv e cumva penelist, madama pe fata cu usereul, e posibil orice.

    • #51

      @infektus Șeful OPC Bv este celebrul (zonal) Sorin Susanu, candidat Pro România la Primăria Brașov. Fost PSD-ist evident. Pe lângă patroana cocalar, de toată situația asta este vinovat pe-se-de, evident.

  14. #52

    Si inchiderea aia temporara e de 3 ore sau cum? Ca azi urla facebooku la greu cu haideti si comandati minunatiile noastre, yupiii ce bine e sa va vedem in interiorul bistro-ului si alte rahaturi. Cap de meniu troneaza supa clara de vacuta. Oare carnea aia expirata au si confiscat-o sau au dat doar amenda?
    Pe de alta parte, nu inteleg urmatoarea chestie: cand se fac controale din astea apare stirea cu “La un restaurant s-a gasit x,y,z” si acum e cu nume si prenume (nasol cand superi pe cine nu trebuie). Tare mi-as dori ca de fiecare data cand se gasesc nereguli sa fie listate restaurantele cu nume si prenume….

  15. #53

    Azi, pe pagina lor, si-au actualizat programul…pare ca încă funcționează.

  16. era carne maturata nu stricata. E neconstitutional

  17. #55

    Când am zis că nu mi-a plăcut mâncarea de acolo (nu otrăvitoare, doar scumpă degeaba plină de bășini) m-au luat la 11 metri toți cetățenii care apreciază definitiv aspectul mâncării, dar n-ar mânca nici să îi tai.

    Na, pentru unii e mai importantă laba-n cerc.

  18. E o facatura, o razbunare marsavnica… Iti explica comunicatoarea lu’ domn’ primarele (care lucreaza cumva in primarie, dar nu e bugetara, hmmm): www.facebook.com/niconco/posts/10158337907014794

  19. Poate era carne de urs pusa la fezandat. De unde sa stiti voi cum e cu gurmetul si haicuture d-astea, nasoilor! Abia aveti bani de un burgher de vita Angus, cu branza Cheddar si muraturi putin picante si dulceata de ceapa, in chifla de casa. Hai pa, ca mi-ati facut foame!

  20. #58

    Eu am fost taxată într-o postare de-a Oanei pentru că într-o emisiune a lui Exarhu am afirmat că nu toate bunicile găteau extraordinar și că mi se pare o impocrizie să spui că ți-e dor de măncarea bunicilor, dar urăști spanacul, piftia sau mai știu eu ce, pentru că te obligau să mănânci când erai mic și erau nasoale. Când taxezi pe toată lumea, fără vreun scop, poți să te aștepți să fii taxat la randul tău

    • #59

      am scris eu recent despre gatitul bunicilor:))

    • #60

      Conteaza norocul. Unii bunici gateau bine, altii extrem de prost.
      De aici si experientele, unii detesta traditionalele, altii le iubesc, de-aia cauta gustul ala din copilarie, ca au avut norocul de bunici care le aveau cu gatitul.
      Conteaza sa stii ce carne pui, daca pui in piftie si toba toate resturile si mizeriile de la porc, normal ca o sa le detesti. Daca doar fierbi, in loc sa coci sarmalele si colac peste pupaza, mai pui si carne cu grasime multa la ele, logic ca or sa iasa de kkt.
      Si lista poate continua.

      Personal, detest carnea si ouale “de tara”. Imi intoarce stomacul pe dos, nu ii inteleg pe astia care cauta gaini de curte, eu nu suport mirosul si gustul (prea intens pentru stomacul meu), cand ma lasa mama la tara, mancam doar cartofi prajiti cu branza, ca nu suportam nici macar gustul de ou de tara (abia acum, la maturitate, am inceput sa mai tolerez putin, dar tot am zile cand mi se face scarba si nu pot sa le mananc. Am incercat si cu ciorba, sa mananc doar zeama. N-am reusit, prea intens gustul). Singura carne “de tara” pe care o tolerez, e aia de porc. Lapte am inceput sa beau, abia dupa ce am pus gura pe La Dorna, din ala pasteurizat. S-a prins mama de faza, cand a vazut ca ii golisem cafeaua pentru lapte (era din aia la gaoace si am pus o data limba si mi-a placut). Vorba lu bunica-miu “uai, da’ la copchila asta ii place doar carnea di ceea moarta de la magazin??” :)))))
      Evident, se uita lumea la mine ca la urs, cand spun ca detest asta :)))) “Vaaai, nu stii ce pierzi!!!”

      Cam asa si cu preparatele din copilarie.
      Gusturile nu le discuti, la mancare.

  21. #61

    Vad că a povestit ce s-a întâmplat de fapt:

    m.facebook.com/story.php?story_fbid=10224209089872957&id=1173438623

    • #62

      de ce sa strici o bomba cu 35 de kile de carne cu procesul verbal in care scrie negru pe alb ce s-a gasit…

  22. #63

    Și eu, mai demult, le puneam la zid pe hipsterele care făceau pâine cu drojdie recoltată din propriul vagin.

    Măcar alea își mâncau pâinea lor, nu dădeau și la flămânzi…

  23. #64

    @jupaneasa si eu cam tot asta explicam. ca bunicile faceau de mancare de nevoie nu neaparat din pasiune. aveam o ”bona” unguroaica la care stateam cand veneam de la scoala care gatea fabulos, dar ea era mai degraba exceptia. eu sunt copil de oras, asa ca n-am prea avut de-a face cu mancarea taraneasca, nici la bunici – locuiau toti in Brasov – dar tin minte, ca tine ca voiam „lapte de punga, nu de vaca” pentru ca nu suportam mirosul specific.
    ce n-am priceput e de ce a simtit nevoia sa faca o postare rautacioasa pe tema unei hahaieli la un matinal de radio