Aseară am ieșit să pișcotăresc la Barmaniada 2012. Prima ieșire în oraș de nuștiucâte luni. Primul șoc, pișcotarul șef nu era prezent. Era să fac atac de cord, dar noroc că m-am abținut, am aflat de la organizatori că de fapt nu a fost invitat. Umblă un zvon prin piață că mulți dintre ei nici nu vor mai fi invitați în niciun fel, pentru că rezultate din părți, servim pișcoturi, dar nu livrăm nimic. (daca nu stiti cine e piscotarul sef, nu intrebati)
Așa că am pișcotărit împreună cu Ligia Adam și Sorin Neagu, featuring fiind Bogdan Dăscălescu, care cică pleacă în Norvegia.
Revenind la subiectul serii, să știți, ca să fii barman îți trebuie multe chestii. Rapiditate, memorie bună, plăcere oculară (o notăm pe barmanul Andra Apostolescul, cu niște buze senzaționale), dexteritate și multe alte chestii, etalate de cei 10 barmani prezenți aseară pe scenă.
Locul 1 – Andrei Todosi, 400E
Locul 2 – Emanuel Magda, 250E
Locul 3 – Bogdan Tenciuc, 150E
În altă ordine de idei, mie premiile mi se par foarte mici. Poate sunt eu învățat cu sume mari, dar 400E pentru câștigătorul unei competiții atât de grele, cu sponsori cu nume atât de mari, e foarte, foarte puțin.
Poze și filme.
NOU
Foarte tare
NOU
ador comentariile astea pline de miez
NOU
“Foarte tare..zise el strângând în mână mădularul tumefiat al iubitului. Îl privi în ochi şi, cu puterea unei revelaţii de sorginte divină, realiză că el, Albert, credea din nou în iubire şi că mesagerul ei era Abdul, acest nou amant viril şi tandru.”
There, I fixed it. :))
NOU
Arhi» Miez dăla periculos :)) Alte cuvinte nu am găsit.
NOU
stiu cine e piscotarul sef, dar vreau da aud de la tine: cine e poiscotarul sef? 🙂
NOU
nicu » baga mare
NOU
Eu nu stiu cine e piscotarul sef, eu stau in nordul tarii, la mine nu ajung stirile astea, faceti un gest si dati-mi numele lui pe mail (alynarad@yahoo.fr). Multumesc 🙂
NOU
Auras Mihai cumva ? :))
NOU
Doar 400 de E? Atat isi iau unii pentru un articol 😀 nu, pe bune, chiar e putin. E un concurs totusi
NOU
Ai uitat cea mai importanta calitate a unui barman: Sa stie sa prepare bauturi bune.
Nu stiu daca in romania se da bacsis (tips) dar la mine un barman bun face 3-400$/seara sau noapte din tipsuri.
NOU
In Romania, bacsis? Esti nebun! Aici e interzis sa dai bacsis, bacsisul dezonoreaza. Aici fiecare barman declara pe propria raspundere la Ministerul Turismului cat a vandut in fiecare seara si ministrul ii inmaneaza personal 20% din suma.
P.S.
Multumesc pentru aia cu tips, auzisem eu de mult cuvantul asta dar niciodata n-am stiut ce inseamna
NOU
Am avut ocazia sa vad prin cluburile din tara si din afara multi barmani adevarati, pe mine ma surprinde aceasta meserie, unii o ridica la nivelul de sport . Chiar stau si ma gandesc cate ore de practica iti trebuie ca sa realizezi asa ceva .
NOU
A lipsit Florin Rusanu? 🙂
NOU
Ovidiu Militaru » sfat de viitor. firma de mutari, te costa ceva gen 600 lei, dar nu mai ai treaba
NOU
Cand din ultimul salariu platesti chirie august unde stai + chirie septembrie unde te muti + 1 luna garantie + combustibil in ghiozdan, parca n-ai mai scoate din buzunar inca 600 lei (pe care oricum nu-i mai aveam si nu obisnuiesc sa ma imprumut).
Plus ca, prin mutat, inteleg si smotrul prin casa. Prin 2 case, de fapt, ca asa-i civilizat
NOU
piscotaru sef: ala (dupa nick) pe care l-ar gadila iarba la coaie daca ar umbla prin lanul de griu???
NOU
nicu » nu, e mai jos de atat
NOU
@arhi @offtopic Eu sunt interesata de firma de mutari! ai lucrat cu ei, is oameni seriosi, sau doar ai vazut oferta?
Poate ca premiile sunt doar simbolice si se duc acolo barmanii pt glorie/pt ca sa ceara un salariu mai mare dupa? sa si-l adauge la CV?
NOU
anya » am vazut una in actiune acum vreo 3 ani. au venit cu camionul, au coborat totul in cea mai mare viteza si aia a fost. in 3 ore totul era terminat. dar sa nu ma intrebi de numar…
NOU
E o meserie bănoasă şi poate fi spectaculoasă, dacă locaţia o permite. Tot respectul pentru cei ce au deprins-o.
NOU
Deci a lipsit piticu? :))
NOU
n-ati inteles nimic cu piscotarul sef. relaxati-va, aveti timp destul.
NOU
Eu am patit-o cu o firma de transport/mutari. Venit, incarcat rapid, ajuns cu ei la noua adresa. Stabilisem la telefon, inainte de a ne intalni, suma. 400 lei. Ajunsi la noua adresa, inainte de a descarca, imi spun ca ma costa 600 lei, ca trebuie sa dea si la oameni. Bineinteles, m-am certat putin cu ei, dar nu prea mult, deoarece aveam toate lucrurile in camion… Si ca sa ma razbun cat de cat, in timp descarcau ( trebuiau sa care mobila pana la etajul 4, pe scari, deoarece blocul nu are lift, fiind u 4 etaje), m-am dus si am cumparat vre-o 2 sticle cu bere, reci, si cand ii auzeam ca vin, luam paharul in mana si ma ospatam si le zambeam frumos.
NOU
Premiile nu sunt foarte mari e adevarat, insa premiul real la competitia asta este faptul ca esti observat si ai posibilitatea sa iti construiesti o cariera in domeniul asta. Si desi e o meserie foarte subestimata inca in Romania, o cariera in bartending poate fi mai satisfacatoare decat altele. Din multe puncte de vedere.
O spun asta din perspectiva de sotie de castigator :)) Sotul meu a castigat anul trecut proba de Speed Service (si ulterior a primit si titlul de Barmanul anului, anul asta e in juriu) si in aceeasi seara a primit deja 3 oferte de munca. Si cu timpul chiar mai multe. Si la noi in tara chiar e ceva sa te sune altii sa-ti faca oferte de munca, nu sa te chinui cu site-uri de profil unde nu-ti citeste nimeni cv-ul.
NOU
Salut!
Anda a punctat foarte bine importanta participarii la o competitie atat de apreciata in domeniul asta. Daca ar fi sa participe doar pentru bani, nu cred ca ar mai fi atat de uniti, cum stiu ca sunt multi dintre ei.
Si, pe langa toate oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala (schimb de experienta cu barmani din tara si din afara), daca facem niste calcule, nu e chiar atat de putin – se dau 400, 250 si 150 de euro / etapa, iar competitia are 6 etape (=4800 euro). Plus premiul de 1000 de euro pentru barmanul anului.
Da, loc de mai mult si de mai bine este oricand si oriunde, dar beneficii sunt destule…