Prima dată când m-am gândit să economisesc bani, m-am luat după un articol din nuștiuce ziar quality de finanțe, articol în care spunea că dacă ai banii pe card, nu mai ești tentat să cheltui atât de mult, plus că nu sunt peste tot POS-uri, deci sigur vei cheltui mai puțin și, între timp, îți vei dobândi o educație economică și vei avea grijă mai mare de banii tăi.

Bun, mi-am ținut banii numai pe card. Între timp, a băgat POS până și la magazinul din colt, cel care l-a bătut la longevitate pe Dinu patriciu, supraviețuind microurilor. Așa că pot cheltui oricând, oricum și oricât. În limita soldului de pe card. Bani puși deoparte oha.

După aia am citit că dacă imediat după ncasarea banilor, îi transformi în euro, gata, nu te vei mai atinge de bani, că na, sunt în euro. Yeah right. Online, distanța dintre euro și lei e la 2 clickuri și un token. A, și o diferență de curs uriașă, mulțumită ing-ului, care are cursul valutar fix cum e pe plajă la mamaia în vârf de sezon.

Ulterior, am primit sfatul să țin banii cash. Că influența psihologică e mare și când vezi cum se evaporă, automat devii mai econom, mai bun și mai strângător. Mdea, vezi să nu. Eu devin mai strâmtorat doar, pentru că rata de cheltuire e identică cu celelalte cazuri.

Cred că de fapt sunt doar mână spartă….

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.