S-a bătut ieri monedă pe decizia nuștiucărui papistaș din germania, care a decis că nemțoteii care nu plătesc 8% din venitul anual către biserică, nu mai sunt considerați catolici și nu li se oficiază înmormântări, căsătorii și alte ghidușii religioase.

Desigur, toți s-au apucat să îi compare cu preafericiții popi rromâni și cum la noi e mai bine, cum uite, noi nu plătim zeciuială la biserică. Desigur, uitând că de fapt preoții rromâni te jupoaie ca pe ursul dâmbovițean. În fine, nu asta e interesant.

Mie mi se pare o chestie de foarte mare angajament și, dacă s-a aplica în rromânia, dau pariu, îmi tai o mână dacă nu e așa, că scade procentul de ortodocși la mult mai mult de jumătate. Cum, să nu iau eu bere și să plătesc 8% în plus la impozit la popă? ‘rar mama lor a dreacu! Și atunci, vom avea cu adevărat o hartă realistă a populației de ortodocși practicanți și a celor băgați la recensământ sub forma ce? ateu? nu avem, vă trecem ortodox. (în paranteză fie spus, v-am zis cum voia doctorița neonatoloagă să mă treacă ortodox, când l-am înregistrat pe fi-miu, și nu reușea să închidă mandibula când am insistat să mă noteze ATEU?)

Revenind la problema impozitului pentru credință.
Mie mi se pare foarte normal să plătești o taxă de afiliere, când faci parte dintr-un club. Dacă faci parte dintr-un partid, plătești taxa. Nu mai plătești, ești automat exclus. Faci parte dintr-un club exclusivist? Primul lucru pe care îl plătești e taxa. Nu o plătești, nu mai ai acces în club.

Exact la fel și la religii. Vrei să faci parte dintr-o religie? Fabricile astea de închistat creiere trebuie să funcționeze și ele cu ceva. Plătește dreptul de a face parte din ea. Vrei să fii înmormântat cu cântece din religia ta? Plătește, că și ăla care cântă are o familie care, întâmplător, mănâncă. Vrei să te cununi? Marcă banul, din aceleași considerente. Singura chestie unde cred că biserica ar trebui să îl plătească pe tip ar fi botezul. Frate, ți-am adus un membru cotizant, te costă 8%.

În rest, mi se pare absolut corect să plătești.
Se numește taxa de prostie. Sau de viciu.
Utilizatorul alege.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.