Când eram copil, îmi doream foarte mult să învăț să cânt la vioară. În vacanțele de vară, mergeam la mătușa mea, care avea o vioră și scârțâiam la ea cu o pasiune extremă, nereușind să scot niciun sunet armonios din ea, probabil din cauză că nu am acordat-o vreodată și nici nu aș fi știut să o acordez.

Acasă nici nu se punea problema să am așa ceva, la noi discuția era de genul mâncăm sau îți iei vioară, alege, așa că am ales mâncare, cealaltă mare pasiune a mea care, din păcate, s-a cam depus pe ici, pe colo, prin zonele esențiale.

După ce am ajuns să îmi pot cumpăra singur o vioară, deja pasiunea trecuse, nu prea m-a mai atras idee și am realizat singur că sunt aproape incapabil să fac două lucruri diferite simultan cu mâinile. La modul că dacă mișc arcușul în sus, mi se mișcă și mâna stângă în sus, trebuie să mă concentrez pe ea ca să o pot pune să facă altceva. Dar dacă mă concentrez pe ea, cealaltă nu mai știe ce să facă.

De fapt, acesta e unul din motivele pentru care, deși am început și încercat de câteva ori, mi-este perfect imposibil să învăț să cânt la chitară. Nu pot mișca mâna de pe fret singură, fără să mă uit la el, chiar dacă e vorba de o deplasare de 1 cm. Și nu, nu merge cu exercițiu, indiferent cât aș exersa, sunt în același loc dacă ridic ochii de pe corzi. Nu mai zic că mi-e imposibil să aleg o coardă fără să mă uit la ea. Chiar dacă fac cea mai simplă trecere. anyway, e clar că nu sunt capabil să învăț să cânt la un instrument.

Voi ați avut astfel de pasiuni? Le-ați reușit? Nu cunosc pe nimeni care să știe să cânte la pian/orgă ceva. Le-am cumpărat copiilor orgi, a fost, as usual, doar un moft de moment, le-au abandonat cu pasiune, alți bani aruncați aiurea. Am încercat să cânt cu 2 mâini, ce ai, nici melc melc codobelc nu pot. Să ne înțelegem, eu știu notele, am voce, pot citi o partitură relativ simplă fără probleme, nu e ca și cum aș fi afon. Dar când e de ajuns la instrumente, pauză.

Clipul nu e descriptiv pentru calitatile mele vocale, e doar o amintire funny :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.