Poate nu știați, dar ultima șmecherie la instituțiile statului român este să nu mai răspundă la cererile de informații, conform legii, pe motiv de GDPR, că ar dezvălui date personale, iar lucrul ăsta, se știe, nu se face.

În același timp, statul român își bate joc fără probleme de așa zisele date personale ale contribubililor, alea nu contează, importante sunt ale lor, ale castei dominante, nu ale băieților de rând.

Exemplu. Direcția Taxe și Impozite Sector 5. 1014 (o mie paisprezece) pagini cu date personale ale locuitorilor din sector asupra cărora s-au instituit popriri. Cu nume și adresă exactă, ca să știe lumea. Unde e GDPR-ul, respectarea anonimității și a datelor personale? Well, nu e.

Pentru că nu ne pasă. Simplu. Gândiți-vă că, dacă aveți vreo problemă juridică, ORICE FEL DE PROBLEMĂ, indiferent cât de personală ar fi, cu totul în afara interesului public, vă găsiți problema pe portal.just.ro, cu date personale cu tot. Pentru că așa consideră statul român, că aceste date trebuie să fie publice.

Cam asta e cu protejarea. Sunt curios, dacă vreunul dintre cei vizați, i-ar da în judecată pe cei de la ANAF, ar câștiga?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.