Probabil știți că s-a încheiat Cupa Hagi Danone, cu victoria celor de la Atletico Arad, cei ce i-au învins pe cei de la Eliade.
Dar despre CHD o să revin, momentan acum îmi revin după oboseala maximă la care m-am supus. Ce vreau să spun e altceva.

De-alungul acestui turneu am avut ocazia să îi cunosc pe antrenorii echipelor, cei ce practic modelează mințile tinere ce joacă pe teren. Am întâlnit antrenori isterici, precum cel din filmuleț, antrenorul celor de la Petrolul, am întâlnit antrenori colerici, cum e cel de la AS Kinder, care nu știa decât să urle Ce e cu voi, mă, ziceți-mi, ce e cu voi?

Știți cum sunt copiii? Oglinda antrenorilor lor. Copiii de la Petrolul erau cei mai indisciplinați. Singurii care simulau faulturi. Singurii care se certau cu arbitrii sau înjurau caând nu le convenea ceva sau, și mai rău, săreau la bătaie, lucru care nu s-a întâlnit la nici o altă echipă.

De ce făceau asta? Pentru că asta făcea antrenorul lor. Teroriza arbitri, contesta orice decizie, urla non stop. Pur și simplu. Au fost, desigur, învinși și au plecat acasă.

Știți cine a câștigat, nu?
Cei mai calmi și mai decenți antrenori. Singurii care nu urlau la copii, nu îi terorizau, ci dimpotrivă, îi încurajau când greșeau, îi ajutau, le ridicau moralul. Iar ei sunt cei doi tineri antrenori de la Atletico și de la Liceul Eliade, în fața cărora mă înclin cu respect.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.