Ați văzut vreodată ce trafic e în Pipera dimineața? Și nu doar la metrou, unde ai șanse să mori strivit între vagoane, dar pe stradă, pe trotuare, peste tot e ca o revărsare diluviană care vine, vine și tot vine și nu se mai termină. Să mergi cu mașina prin spate pe la Promenada e circotecă, ai șanse mai mari să ajungi undeva dacă abandonezi mașina în drum și pleci în drumul tău.

(în paranteză fie spus, bucureștiul, alături de Brașov și Cluj, e unul din cele mai poluate orașe din românia. Să mergi pe bicicletă, la orele alea, fără să ai mască de gaze, este o invitație la cancer. Dar fiecare face ce vrea, desigur)

Ce mă roade este altceva.
Nevoia companiilor de a aduce angajații la birou. Zeci de mii de oameni care lucrează EXCLUSIV cu PC-ul se duc zilnic, la muncă, dintr-un motiv care îmi scapă, pentru a ponta cartele, a sta la dozatorul de apă, a bea cafele și a face ceea ce pot face, fără nicio problemă, relaxați, din fotoliul de acasă.

Și nu îmi spuneți că e nevoie să fie acolo ca să se consulte real time cu team leaderul sau cu colegii. Că doar nu se strâng în fața clasei când au o comunicare, tot pe Slack sau pe Discord o fac, iar consultarea cu colegii evident că o faci în mediul online, ca doar nu te muti cu monitorul până la colegul de la testing, să vadă ce ai mai dezvoltat.

Sunt curios, mă înșel pe undeva? Adică, e evident că cei din programare/IT pot face asta, dar cred că sunt multe joburi pe care internetul le-a făcut mobile și care ar putea fi făcute de acasă.

De ce nu se poate?