Un update de la vama Sighet.
Radu, cum știți, nu mai este acolo, dar mi-a lăsat adresa asociației care se ocupă de chestii în vamă și am vorbit aseară cu o doamnă de acolo. Eu voiam să trimit prin emag mâncare și lucruri, dar, după discuție, am înțeles că, acum, acolo, nevoia mare este de hrană, ei au un restaurant social care îi hrănește pe refugiați. plus hrană pentru bebeluși. Așa că le-am virat ieri 5000, pentru necesitățile cantinei, din ce înțeleg, un meniu pentru refugiați îi costă circa 12.9 lei.

Am întrebat dacă putem trimite mâncare de pe emag, gen, pe adresa asociației. Practic, nu ar fi o mare brânză, pentru că noi nu știm ce să luăm, sunt mai utili banii, pentru că bucătarul știe ce cumpără. Am vrut să le mai trimit și azi, din ce intră din donațiile făcute în weekend prin bancă, dar aștept, m-a contactat cineva care se ocupă de refugiați la gara de nord și mi-a spus că e nevoie de lucruri acolo. O să văd la fața locului, după masă și văd atunci.

Ce puteți face voi?
Voi puteți trimite lucruri necesare pentru bebeluși, dacă aveți și considerați că puteți. Adică mult lapte praf, mixuri de acelea de mâncare, borcănașe cu mâncare pasată, gen chestiile alea Hipp, biberoane, tetine, suzete, pamperși de diferite dimensiuni. Practic, e simplu, comandați din magazinul online preferat și, la adresă, introduceți:

Asociatia Sociala Marmatia, str. Poet Andrei Muresanu 3, Sighetu Marmatiei, persoana de contact Godja Ofelia, telefon 0742 916 651

Mai sunt necesități medicale, le vedeți în poza asta, tradusă cu OCR. Din păcate, omul simplu nu prea poate cumpăra de astea, am încercat ieri să iau de pe un site, m-a plimbat cu 100 de bife și confirmări că sigur sigur vrea paracetamol, după care m-a anunțat că mă va contacta un farmacist în 48 de ore. Am abandonat. Colega noastră Laura, care are legătură cu domeniul medical, a trimis deja, de ieri, niște chestii acolo, gen seringi și nu mai știu ce.

Mulțumesc tuturor pentru implicare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.