Mă uitam la clipul acesta de manual, filmat în patria mea adoptivă din Moldova, Brăila. E ok, este, indiscutabil, vina pompierilor, care aveau cedează trecerea și nu trebuiau să intre în sensul giratoriu, dar nu despre asta este vorba în ce vreau să spun.

Ci despre lipsa completă de conducere preventivă a șoferului mașinii albe. Nu există, în niciun moment al filmării, tentația de a apăsa frâna în vreun fel, chiar dacă taie benzile. În cel mai pur mod, cu siguranță, nu s-a uitat nicio secundă în dreapta, pentru că EL ARE PRIORITATE și atunci nu ai nevoie să te mai uiți. Plus, prioritatea de SUV, care, se știe, bate orice. Well, nu bate o mașină de pompieri, se pare.

Acum câteva zile am luat un Bolt, să mă duc la o crâșmă, unde să beau cola zero și să mănânc mici, alături de niște vagi amici. Vă jur cu mâna pe inimă, una din întrebările mele existențiale, până în acel moment, era Cum plm reușesc să facă oamenii accidente tip bumper thumper, adică intrat ca prostul în ăla din fața ta, în bucurești, unde nu ai loc nici să dai o bășină, darămite timp de altceva.

Dar am înțeles, cu șoferul ăla. Deși avea un Clio împuțit, tot drumul, până la Unirea, nu a făcut decât să meargă la aspirație efectiv în curul fiecărei mașini din fața lui. Bă, LIPIT, înțelegeți? nu avea 50cm față de mașina din față. Evident, din cauza asta, orice frână era o zguduială, pentru că trebuia să se înfigă cu piciorul în pedală, logic.

Uite-așa se fac accidentele. Simplu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.