Nu o să aveți niciodata.

Agentul Todea l-a depistat în trafic, în 2011, pe comisarul Cristian Pintea, la volanul BMW -ului său, trecând pe trecerea de pietoni fără a acorda prioritate. ”Pe banda a doua, cu viteză excesivă, s-a apropiat un autoturism marca BMW Seria 5 de culoare neagră, al cărui şofer nu a schiţat nici măcar un gest de frânare pentru a observa dacă pe trecerea de pietoni se află cineva. Asta, în condiţiile în care o autoutilitară era oprită pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton”, a povestit polițistul.

În fața judecătorilor, agentul Todea a relatat umilințele prin care a trecut. ”La momentul incidentului cu trecerea pentru pietoni, la faţa locului a venit un şef de-al meu care şi-a cerut scuze în numele meu în faţa comisarului Pintea. Apoi, m-a pus să îmi cer şi eu scuze şi a strigat la mine că nu ştiu cine este el. După câteva zile, acţiunea respectivă era condusă de comisarul Pintea iar când m-a văzut a început să strige că nu îl salut, că eu sunt inferior în rang. Apoi mi-a zis ca dacă sunt nervos să mă duc şi să mă calmez şi m-a trimis la secţia de poliţie”, a spus fostul polițist.

Todea a avut pe numele lui trei anchete disciplinare: pentru comportament nedemn în faţa superiorului, pentru că nu a anunţat că a divorţat şi pentru că nu a trecut în declaraţia de avere salariul fostei soţii, de care a divorțat după zece luni.

Astăzi, acest om a câștigat toate procesele cu poliția, cu sentință definitivă. După care și-a dat demisia.
Comisarul Pintea în schimb e bine mersi la locul lui.