Originalul AICI

Minutul și scorul
15.03.2022 / 21:00

🪖Prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Cehiei au ajuns la Kiev pentru discuții cu președintele Zelenski. Aceștia au calatorit cu trenul iar mandatul pe care îl au de la Consiliul Europei este să exprime sprijinul pentru independența și libertatea Ucrainei. Sper că au băgat și câteva Javeline în serviete să nu se fi dus la omul ăla cu mâna goală.
🪖In Kiev, intrarea în stația de metrou Lukyanivska a fost lovită de rachete. Astăzi a fost una dintre cele mai sângeroase zile în Kiev.
🪖La Rivine, în urma bombardamentului de ieri asupra turnului de televiziune au rezultat 19 morți și 9 răniți.
🪖Aeroportul din Dniepro a fost bombardat în cursul nopții și dimineții de către ruși. Pista a fost distrusă, iar terminalul grav avariat.
🪖Harkovul a fost bombardat din nou astăzi. Sapte persoane si-au pierdut viața.
🪖Zelenski s-a adresat astăzi Parlamentului Canadei. Și aici a băgat bățul prin gard cu acel ”no-fly-zone”.
🪖Cameramanul Fox News Pierre Zakrzewski, rănit astăzi de dimineață în Kiev, a decedat. Este al doilea jurnalist strain ucis în războiul din Ucraina
🪖Coridorul umanitar din Mariupol a funcționat astăzi. În jur de 2000 de mașini au reușit să părăsească orașul și să se îndrepte către Zaporojie. Un convoi în formare de alte 2000 de autoturisme se află în oraș. De ăsta nu știu nimic. Ambele convoaie ar însuma cam 16.000 de oameni.
🪖Producătorul de anvelope Michelin și-a suspendat exporturile către Rusia și si-a suspendat și activitatea la fabricile pe care le deține aici.
🪖Tribunalul din Ekaterinburg a amendat ieri un localnic cu 45.000 de ruble (370,00 EUR ) pentru că a pus în fața teatrului din oraș un pachet de țigări supradimensionat pe care a scris ”Operațiunea specială dăunează grav sănătății”. Cetățeanul ar fi discreditat forțele armate ruse.
🪖Înaltul Comisariat pentru refugiați al ONU a spus că în acest moment 3 milioane de ucraineni au părăsit țara. 1.8 milioane au ajuns în Polonia.
🪖În fiecare zi din Ucraina ies peste 85.000 de copii. Practic un copil în fiecare secundă.
🪖În Cehia peste 161.000 de ucraineni au aplicat pentru vize pe termen lung.
🪖Rusia a ieșit astăzi din Consiliul Europei.
🪖Ministerul Apărării de la Moscova a dat publicității bilanțul zilei. Au doborât, printre altele, încă 6 drone Bayraktar. Până acum au doborât întreaga flotă de drone turcești a Ucrainei de vreo cinci ori.
🪖Totodată, același minister a postat un filmuleț prin niște parașutiști ruși prezentau captura de arme de la ucraineni. Câteva tuburi de la rachetele NLAW și niște rachete Javelin. Sper că i-a anunțat cineva să nu se uite pe tubul ăla când apasă pe trăgaci.
🪖Rușii au întrerupt furnizarea de gaz prin conducta Yamal în cursul acestei dimineți.
🪖Rușii vor să ii ofere lui Navalny un bonus extra de 13 ani de pușcărie pe lângă cei pe care i-a câștigat deja (2.5 ani). Asta pe fondul declarațiilor pe care le-a făcut împotriva războiului din Ucraina.
🪖Marina Ovsiannikova, jurnalista ce a protestat în direct împotriva războiului este posibil să primească în primă etapă maxim 10 zile de închisoare, însă dacă este judecată după noua lege, cele 10 zile se vor transforma în 15 ani.
🪖Marea Britanie a extins lista de persoane din Rusia vizate de sancțiuni cu 350 de poziții. Acestea au fost ocupate imediat. Printre câștigători: Serghei Șoigu, Mihail Fridman și Maria Zaharova.
🪖Lukashenko de la Belarus a primit și el sancțiuni din partea Statelor Unite.
🪖În replică, Moscova interzice ca Joe Biden și Justin Trudeau să între în Rusia. Să vadă Ermitajul pe Discovery!
🪖Autoritățile spaniole au sechestrat la Barcelona un iaht al unui oligarh rus în valoare de 130 de milioane de euro.
🪖Italienii au pus lacătul pe o vilă de 7 milioane de euro ce aparținea Valentinei Matvienko președinta Consiliului Federației Ruse ( Senatul, cum ar veni).

La noi:
🇷🇴 DNSC (Directoratul Național de Securitate Cibernetică) a început să se poarte absolut abuziv, Russian style. Au blocat diverse site-uri de la bloguri de cărți până la site-ul unui magazin din Beiuș. Adică blocarea site-urilor Sputnik sau RT a creat un precedent în care DNSC-ul închide site-uri după propriul plac.
🇷🇴 Ieri au sosit în România un pic peste 13.000 de refugiați Ucraineni. De la începutul războiului au sosit peste 425.000 de refugiați. Cei mai mulți au plecat mai departe.
🇷🇴 După ce s-a prăbușit drona aia la un om în curte, în Bistrița, reprezentanții NATO au declarat că de acum monitorizează spațiul aerian al Ucrainei cu foarte mare atenție. Ca și cum ar fi un război dincolo de graniță, adică. Totodată au dat asigurări că imediat după incident, aviația română a ridicat un avion pentru a cerceta situația.

P.S. Apreciez în mod deosebit știrile ce apar în presa de la noi ce sunt luate cu copy-paste cu toată obrăznicia și nici măcar nu sunt traduse integral. G4Media.

Pe mâine!🪖

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.