De când eram puşti mi-a plăcut serialul Cheers. Probabil mulţi dintre voi nu îl ştiu, pentru că pe vremea când era filmat, unii nici nu erau născuţi. Ted Danson în rolul principal, iar taglineul filmului este
where everybody knows your name“.

Asta mă aduce la subiectul dimineţii. Ză place where everybody knows my name. Multă vreme am căutat în Bucureşti acel loc, acel pub sau bar unde să mă simt bine, unde să mă duc la bar şi barmaniţa să îmi spună Bună Arhi, ce e sus? (sper că se înţelege gluma cu traducerea mot a mot din engleză a lui whats up?) sau să vină chelneriţa la mine
şi să mă întrebe Vrei să îţi aduc Ză usual?

Într-un final cred că am găsit acel loc la Kopel’s, cârciumă deţinută de onor Viorel Copolovici. Şi nu, nu e reclamă plătită pentru restaurant. Doar că, din când în când, ar trebui să scriem şi de lucrurile care ne fac plăcere în viaţă, nu doar despre cele ce ne dezgustă. Ştiu că e greu să realizezi asta, pentru că lucrurile bune sunt acolo zi de zi, făcând-ne plăcere şi, exact ca în proverb, ne dăm seama de cât de bune au fost doar atunci când dispar.

Sper că Ză place al meu să nu dispară. Pentru că mi-ar lipsi Adina care să vină şi să mă întrebe dacă nu vreau o cola zero, că ştie că sunt cu maşină şi nu beau. Şi mi-ar lipsi Copolovici care să vină şi să mă întrebe cam ce aş vrea să îmi facă de mâncare, dacă astăzi nu consum ceafa de porc obişnuită. Şi mi-ar lipsi separeurile din local, în special cel din stânga, acolo unde închidem uşa şi ne hahaim fără grijă că ar putea veni cineva să ne întrebe de sănătate.

Voi aveţi Ză place al vostru? Sau, într-un sens mai larg, ce e Ză chestia pentru voi?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.