Mai tineti minte filmul Rambo nustiucat? Lupta el acolo impotriva ocupatiei rusesti, si era ajutat de inimosi talibani, care luptau impotriva ocupatiei ruse. Ce eroi erau talibanii, cum se jertfeau ei pe altarul patriei, luoptand impotriva invadatorilor sovietici. Iti venea sa plangi uitandu-te la suferinta lor.
Anii au trecut. Talibanii au reusit sa ii alunge pe rusi. Numai ca Afganistanul are o mare problema. Are gaze naturale in cantitati uriase.
Si atunci, acesti minunati talibani, acesti eroi care mureau cu zambetul pe buze, s-au transformat in cotropitori, in ucigasi cu sange rece, in molestatori de femei si copii, distrugatori de temple sfinte si vechi de mii de ani.
De ce? Pai pentru ca nu au vrut sa semneze ca arabii contracte in alb cu Exxon, Standard Oil si alte companii eliberatoare. Si atunci, au fost demonizati, anatemizati, fortati sa se ascunda in propria tara.
Numai ca, aceeasi talibani eroi stiu sa moara cu zambetul pe buze si cand lupta impotriva fortelor eliberatoare americane.
Pentru ca lupta pentru tara lor. Tara lor, moneda de schimb de zeci de ani intre doua imperii.
Si, dupa cate se pare, sunt pe val si castiga tot mai mult teren in lupta cu „eliberatorii” americani si romani.
Si stau eu si ma intreb, dupa ce isi vor recastiga tara, o sa mearga Cioroianu la ei sa discute un tratat de prietenie?
Sau o sa vrea sa cumpere peticul acela de desert, unde sa fuga cu Tariceanu si Base?