Mulţumită lui Sorin Tudor, astăzi vă pot face, în sfârşit, un text inteligent, împănat cu citate din wikipedia.
Cum nu ştiţi ce e wikipedia? E cea mai mare bază de date a lumii, un izvor nesecat de cunoştinţe, izvor la care se adapă zilnic milioane de oameni din toată lumea.

Hai să vedem ce zice wikipedia la pagina Romanian profanity.

Romanian profanity (înjurătură) refers to a set of words considered blasphemous or inflammatory in the Romanian language.

Absolut corect, nu-i aşa? Adică orice limbă are înjurături, nu? Deci, wikipedia ne dă şi câteva exemple de înjurături clasice rromâneşti.

# Luaţi-aş faţa-n erecţie: is a rarely used phrase, encountered specially amongst people with a little more imagination that the average Joe. Means the same as îţi dau la muie

Un clasic rromânesc, nu? Una din cele mai folosite înjurături din rromânia. Hai să mai vedem câteva.

# târâ-mi-aş coaiele pe coliva mă-tii: “I would like to put my balls on your mother’s koliva”. (Koliva – a traditional funeral cake in Romania).
# usca-mi-aş chiloţii pe crucea mă-tii: “I would like to dry my underware on your mother’s cross.”
# sa iti fut copiii in inima: “i’ll fuck your children in the heart”.

În cazul în care englezul care caută nu este satisfăcut, i se mai oferă şi nişte infinitive ale înjurăturilor rromâneşti.

a da nămolul la deal or a impinge nămolul la deal or a ridica mămăliga la deal: literally meaning “to push the mud uphill” means “to fuck in the ass”

# a manca salam barbos cu curul: to make anal sex (literally “to eat bearded salami with the ass”)
# a impinge cacatul la roaba: to make anal sex (literally “to push the shit in the wheelbarrow”)
# a da la nutella: to make anal sex (literally “to hit the nutella”; nutella is the name of a chocolate cream product)

Din păcate, observ că după ce m-am distrat ieri pe twitter cu ei, s-au şters definiţiile vestitelor cuvinte ca mehlem (sperma veche de câteva minute) şi înca vreo 2.

Asta în timp ce editorii rromâni de la wikipedia şterg în mod constant şi abuziv orice referire la blog, bleggeri rromâni sau personalităţi din blogosferă.

Deh, mehlemul e mult mai important.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.