Am reușit, de-alungul timpurilor, să îmi atrag simpatiile tuturor grupurilor etnice din românia. Cu multă muncă și dedicație, m-am certat cu ardeleni și bănățeni pentru că împart un neuron, ungurii pentru că sunt oameni fără țară, cu moldovenii că sunt leneși și au femei mai…ușoare, cu oltenii că sunt nespălați și hoți și tot așa, cam cu fiecare în parte. Ce să spun, e funny și, sincer să fiu, datorită numelui meu, am fost de atâtea ori discriminat, deși sunt moldovean get beget, încât mi se fâlfâie, toți merită cu vârf și îndesat orice tratament.

Dar totuși, știam că moldovenii, în pofida tarelor istorice ce le dețin, sunt oameni deștepți și iuți la minte și hanger. Cu toate astea, au reușit să mă uimească și pe mine.

Ieşenii sunt obligaţi, conform unui regulament adoptat recent de Consiliul Local, să-şi ţină peştii în acvarii opace, iar cei care se trezesc peste noapte cu nişte cuiburi de rândunele în balcoane trebuie să nu se atingă de păsări şi să facă cerere pentru îndepărtarea acestora.

Ieşenii care îşi “chinuie” peştii cu acvarii curbe şi transparente riscă amenzi cuprinse între 50 şi 300 lei, “în funcţie de numărul de animale implicate”, se arată în Regulamentul pentru protecţia animalelor adoptat în urmă cu o săptămână de Consiliul Local Iaşi. Acvariile cu pereţii curbaţi dezorientează peştii.

Cum e asta? Nici măcar în timișoara nu cred că reușești să găsești o dumă de asemenea amplitudine, serios…