ionut-anghel

În ultimul an şi jumătate, de când ASPA a accelerat eforturile, majoritatea câinilor maidanezi din Capitală au fost capturați, adică peste 50.000 de maidanezi, anunță conducerea instituției. Acum ar mai fi în libertate doar 4.000 de câini, din peste 60.000, în 2013. Astfel, s-a înregistrat cel mai mic număr de persoane mușcate de maidanezi din ultimii 30 de ani.

Dar nu, nu asta e soluția. Trebuie să înțelegeți că soluția este sterilizarea și lăsarea lor înapoi unde au fost prinși. Astfel, în 10-11 ani, nu vor mai face pui și vor muri de moarte bună. Iar lucrurile cu oameni mușcați sau uciși sunt doar minciuni. Pentru că animăluțele cunosc la oamenii răi și în mod sigur poate au făcut copii ceva, poate au înjurat…

Pe o pantă mai serioasă, sunt fericit că s-a ajuns la stadiul ăsta. E clar că se poate, acum că există și voință și cadru legal. Nu știu cum e în București, poate îmi spuneți voi, că în Pantelimon e plin de câini. Dar noi nu avem asfalt sau canalizare, deci nu văd o problemă.

Pe de altă parte, îmi pare rău că a trebuit să moară un copil, sfâșiat de câini, pentru ca lucrurile să se miște.

Și pe ultima parte, râde sufletul în mine când știu că asociațiile de spoliat statul pe spatele jigodiilor maidaneze chițăie de foame, pentru că nu le mai dă nimeni bani să simuleze sterilizări și prinderi, și iarăși sterilizări, și iarăși crotaluri și tot așa, pentru creșterea flotei de mașini și a caselor de la țară.

În paranteză fie spus, am râs tare la faza cu câinii adoptați și folosiți în activități zoofile. Bine, clar sunt tentat să zic că tipul e dus cu pluta, dar viața m-a învățat că filmele sunt mici copii pe lângă realitate, iar pe cuțofili îi cred în stare de orice.

Se poate, tovarăși, se poate.
România, țara câinelui bine făcut.

via Digi