Dacă lucrurile merg bine, de la 1 februarie se va scoate taxa auto. Taxă băgată de Călin Popescu Tăriceanu, pe vremea când era șeful APIA și avea reprezentanță Citroen, ca să își protejeze propria afacere. Dacă merge bine, adică dacă curtea constituțională respinge contestația USR și dacă, între timp, nu se bagă altă taxă, pentru că deja hienele auto mârâie că iată, se duce naibii economia fără taxă.

Contestația USR e oricum cretină. Dintotdeauna șeful televiziunii este numit politic, de către parlament, prin urmare, direcția televiziunii este direcția partidului de la putere. Așa a fost și când a fost PNL la putere, PDL sau PSD. Așa s-ar întâmpla și dacă ar fi USR la putere, nu am nici cel mai vag dubiu.

Anyway, divaghez. Bravo PSD, bravo Dragnea, mizeria asta de taxă a fost un gunoi în toți cei 10 ani de când există, o generatoare de timp pierdut pe la ANAF, pentru că, nu-i așa, ppoliția nu are acces la datele fiscului sau nu poate întreba la fisc, trebuie să merg eu, să plătesc taxe și să aștept 14 zile ca să iau o hârtie pe care să o duc fizic la poliție. Nemaivorbind de stupizenia ei, în ultima variantă, cea gândită de Ponta, penaliza mașinile mai noi, pentru că, în mintea sa cretină, mașinile mai vechi au durată de viață mai mică, deci poluează mai puțin.

Desigur, actualul ministru al mediului, Liviu Dragnea, a anunțat că se caută soluții pentru o nouă taxă. Dar, vom vedea. Speranța moare ultima, poate vor fi prea ocupați să fure, ca să își mai aducă aminte de taxa vieții.