Sunt un tip, zic eu, destul de haios. Ceva ceva umor am eu, dacă practic trăiesc din asta de atâția ani. În plus, am doi copii și sunt căsătorit, deși sunt destul de urâțel, dacă e să mă iei la bani mărunți. Și sărac, dacă e să mă iei la aceiași bani mărunți. (sărac la nivelul căsătoriilor din interes, nu la nivelul cerșetorilor PSD, să ne înțelegem)

Nu am înțeles, de exemplu, căcăturile alea umoristice care au dus la #jesuischarlie. E ok, înțeleg dreptul fiecăruia de a râde de ce i se pare haios, dar mie umorul ălora de la Charlie mi s-a părut absolut nedigerabil, totalmente de rahat. Serios, nu poți să declari umor că râzi de un copil mort pe o plajă. Sau de niște amărâți din Italia cărora cutremurul le-a dărmâat casele. Nu e umor, poate fi catalogat oricum, dar atunci când râzi la așa ceva, înseamnă că ai o mică boală psihică, indiferent cât de virulent ai fi tu în a infirma acest mic detaliu despre tine. Că nu ai dreptul să îl împuști pe cel care râde de tine, e altceva, dar nu despre asta vorbim.

De fapt, ce voiam eu să zic este că nu suport serialul Family Guy. A, și nici Familia Simpsons. Dar Simpsons nu în aceeași măsură. În schimb, Family Guy mi se pare incredibil de retardat, genul de glume tip Charlie Hebdo la care râzi pentru că ești bolnav psihic sau pentru că ești într-o ambianță împănată de hipsteri care adoră orice lucru deosebit și între hipsterițe e o gagică pe care ai vrea să o arzi și atunci mergi înainte cu dumnezeu, că poate la final pică doamna la paradigmă.

Și nu e din cauza vreunei prejudecăți. Mă uit la Drawn Together, la BoJack Horseman, Archer, Ugly americans, Futurama, știu South Park cred că pe de rost, până la sezonul 19, când au schimbat conducerea școlii, iar noua conducere e plictisitoare, iar Cartman cu botul pe labe nu e Cartman.

Da, cu toate că am încercat, pur și simplu Family Guy nu reușește să mă prindă. La fel ca și The simpsons. Iar durerea mea e că noaptea, Comedy Central, în loc să dea mai mult Ugly Americans sau South Park, dau mizeria asta încontinuu. Și asta mă doare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.