În cei 42 de ani de viață, nu am făcut numai lucruri de care să fiu mândru. Am făcut și lucruri, să le zicem, mai puțin mândribile. Unele dintre ele m-au bântuit de-alungul timpului, pentru că, deși, poate, nu au avut urmări în planul fizic al existenței mele, în plan spiritual și-au pus amprenta asupra mea, asupra existenței mele și a dezvoltării ulterioare a personalității mele.

Nu sunt o persoană religioasă, deci a merge să povestesc vreunui preot cade din start. Din nefericire, nu am încredere în nimeni pe această lume, în afară de nevastă (iar soția cade, din motive evidente) deci pică din start și ipoteza răsturnării carului meu cu povești în cârca vreunui prieten dispus să mă asculte.

Și totuși, omul are nevoie de catharsis, altfel nu se va vindeca niciodată. Are nevoie să meargă undeva și să povestească cu voce tare răul din viața sa, altfel acel rău îl va copleși și îl va arde pe interior, până când îl va consuma și nu va mai rămâne nimic.

Soluția mea a fost simplă.
Există, pe această lume, o serie de situri hostate pe wordpress și blogspot, unde sunt toate povestirile care mi-au ars mie celulele nervoase, la un moment dat. Tot ce e horror, hidos, de nepovestit cuiva din viața mea, e acolo. La liber. Și sunt citite și comentate (pentru că talentul meu este nemuritor, indiferent de numele sub care scriu), deși eu nu mai intru demult să citesc sau să văd ce se întâmplă.

Mă gândeam la asta citind ce ați scrie ieri, cu cele 2 chestii jenante din viața voastră. Unii chiar au nevoie să își spună prostiile făcute în viață, chiar dacă le spun anonim.

Așa că m-am gândit să vă ajut. Dacă vreți, am creat adresa de mail catharsis@cetin.ro. Scrieți-vă gândurile, sub orice formă. Le corectez, dacă sunt bușite gramatical, nu e problemă, și vi le public, sub o categorie cum e cea de Fotografii, de exemplu. Complet anonim, dar vor fi citite de zeci de mii de oameni.

Nu trebuie să le trimiteți de pe emailul vostru personal. www.guerrillamail.com/compose este o căsuță de mail care se autodistruge după folosire, one time using, complet anonim, sigur, liber și gratuit.

Rețineți, nu trebuie să fie un text lung. Sunt suficiente 2 rânduri, dacă vă descriu exact nevoia.
Credeți-mă pe cuvânt, vă veți simți MULT mai bine după aceea.