Azi, fi-miu mi-a dat de m-a julit. Că stau prea mult pe telefon, mai ales noaptea, și de ce nu dorm, ca oamenii normali?

M-a prins și într-un moment în care eram obosită, cu gândul la niște cursuri pe care urmează să le țin pentru Forțele Aeriene, după ce am avut amândoi gripă (în mai, ca hipsterii) și pe când încercam să fac teme cu el pentru că iar e răcit și nu poate merge la școală.

Așa că m-am uitat fix în ochii lui și i-am spus de ce nu dorm.

  • Pentru că stau să mă gândesc cum să îmi organizez ziua.
  • Pentru că sunt în urmă cu munca, și îmi expiră autorizațiile, iar eu nu am auditurile făcute.
  • Pentru că îmi doresc să îi încurajez să fie curioși și să învețe, dar fără să îi stresez cu școala.
  • Pentru că simt că jonglez cu prea multe portocale, și petrec mai mult timp să le adun de pe jos și să le curăț decât să le arunc în aer.
  • Pentru că mă întreb cum să mă împart între ei doi, ca să nu se simtă niciunul neiubit.

Și apoi stau pe telefon citind prostioare pentru că doar așa pot să îmi curăț capul de gânduri și pot adormi.

A așteptat să termin după care s-a așezat în brațele mele să citim o poveste.

Iar eu stau acum și mă întreb dacă a fost bine ce am făcut. Dacă să fii vulnerabil în fața copiilor tăi și să le povestești real ce e în sufletul tău, chiar și atunci când e nasol, îi ajută cu ceva sau doar le cauzează stress inutil.

Cu siguranță cred că nu trebuie să îi implicăm pe copii în problemele noastre ca și cum ar fi adulți, pentru că nu e treaba lor să ni le rezolve sau să le împărtășească. Dar nu știu dacă e o idee bună să ne ascundem de ei. Să simulăm stoicismul și perfecțiunea în ideea de a-i proteja sau să le creăm o lume paralelă, perfectă și senină, unde singura grijă e că nu mai au loc pe telefon pentru brawl stars.

E o acrobație periculoasă asta, între a încerca să fii autentic ca om în fața lor, și a-i proteja de mizeriile cotidiene, ca să aibă copilărie senină.

Așa că vin la voi. Cum faceți? Vorbiți cu ei? Vă ascundeți cu problemele voastre de oameni mari? Nu cred în rețete pentru crescut copiii, așa că habar n-am cum e corect.

 

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.