De pe Cronica.

Nefiind religiopat niciodată, recunosc, nu am cum să înțeleg ce simte un om de genul acesta și care sunt mecanismele ce îl pun în funcțiune. Și sunt foarte curios. Adică ok, mă duc la moaște. Mbun. Stau la coadă, în timpul ăsta tot spun rugăciuni fierbinți în care ceri ajutorul pentru varii probleme ce te chinuie. Ajungi la raclă, te arunci pe ea și o pupi cu respect.

După care ce? O să ai noroc? Rugăciunile tale vor fi ascultate mai cu elan? Gen când ajunge Doamna Doamne la rugăciunea ta, se ridică Paraschieva într-un cot, de pe șezlongul unde zace, înconjurată de 72 de virgini și ridică un deget:
– Doamne, ăsta are plus de mana de la mine, a venit tocmai până la Iași, a pupat racla conform tradiției, ai și tu grijă de el.

Așa funcționează religia, gen? 450 000 de români fervenți vor avea îndeplinite rugăciunile către divinitate, iar restul o vor arde pe sec, pentru că nu s-au închinat suficient? Sari un rând la bonul de ordine? Iei mai mulți bani decât contracandidatul? Copilul tău trăiește și al ăluia care nu s-a dus la moaște moare?

Întreb foarte serios, deși pare o glumă. Cum crede cineva care crede în zeități că funcționează chestiile astea?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.