tutea

Mai țineți minte războiul de independență al româniei? Ăla de care suntem noi foarte mândri, cum a declarat război și independență el Kogălniceanu pe 9, ca să nu fie de ziua regelui. Practic noi, care eram bine mersi cu un imperiu otoman dus pe gârlă, am permis ca rușii să treacă pe teritoriul nostru în Bulgaria, ca să facă un mic războiaș cu turcii. Iar când au început să o ia pe coajă, Carol a zis Ast muzik plaș la mine, adică bubuitul tunurilor și ne-am dus la luptă, cu mic, cu mare. După aia Walter Mărăcineanu, Gheorghe Șonțu, Plevna, Rovine etc. După care rușii ne-au luat DObrogea și au dat-o bulgarilor. Doar am fost aliații lor, nu?

Mai țineți minte războiul mondial de-al doilea?
Noi, din neutri ce eram, ne-am gândit că ar fi bine să intrăm în război de partea naziștilor. Ca să nu sufere populația civilă, nu de alta. DUpă care Hitler a luat Transilvania și a dat-o ungurilor. Pentru că eram foarte buni aliați. În august 44, văzând că situația e groasă, conducătorii români au avut o nouă sclipire de geniu și au decis că ar fi bine să întoarcem armele și să trecem de partea rușilor.

Prin urmare, am fost declarați, la finalul războiului, stat agresor, alături de naziștii pe care i-am oferit pe tavă rușilor. Am plătit despăgubiri plus, cea mai mare despăgubire, Churchill ne-a transferat în grădina rusească pentru 50 de ani, motiv pentru care încă suferim ca popor, din punct de vedere psihologic, fiind o țară de comuniști care nu știu să își găsească drumul.

Desigur, este o istorie simplificată la maxim, puteți începe cu unele date din Wikipedia, dacă sunteți curioși de mai multe (iar dacă replica ta este Wikipedia nu este o sursă de încredere, ești idiot. am încheiat citatul). Ce voiam să spun este că noi, ca țară, nu am avut niciodată oameni politici de anvergură, ci doar niște șobolani oportuniști, care au încercat întotdeauna să profite de momentele provocate de alții. Din păcate, eșuând cu mare vâlvă, de absolut fiecare dată.

Ceea ce mă aduce la subiectul zilei. Cel al verticalității maxime de care a dat dovadă Iohannis, bătând cu pumnul în masă că noi nu vom primi mai mult de 1700 de refugiați. pentru că, nu-i așa, atât putem să ținem. Desigur, o decizie populistă imbecilă prin însăși motivarea sa, UE furnizând bani mai mult decât suficienți pentru a-i întreține pe refugiații respectivi, ceva gen 6500 de euro lunar pe cap de refugiat.

De ce a ales Iohannis cartea populistă? Vin alegerile, e nevoie să atragem de partea noastră imbecilii. Cei care merg la vot, cei care vibrează la auzul cuvintelor român, românește, unguri, transilvania. Cei care nu au văzut niciodată un sirian dar care știu că toți sunt teroriști și îți violează femeile.

Care e diferența dintre 1700 de sirieni și 6000 de sirieni, cât ne-au cerut să primim? Niciuna, la o țară cu 20 de milioane de oameni și cu suprafața cea mai mare din estul europei. Ungaria are populația sectorului agricol ilfov și are câteva zeci de mii prin țară și alte câteva zeci de mii la graniță, ca să înțelegeți ce înseamnă asta ca dimensiune umană.

DIn păcate, ca de obicei, politicienii români au pierdut trendul general pe termen lung, pentru a câștiga popularitate pe termen scurt. Adică și-au văzut de buzunarele lor.
Ce vom câștiga? Nimic, doar ne coim aiurea, la un moment dat tot vom fi obligați să îi primim pe oamenii ăia.

Ce am pierdut? Totul.
În acest moment, celelalte state din UE ne asemuiesc Ungariei, care a autorizat deschiderea focului împotriva migranților. Fără glumă, toate declarațiile deplâng atitudinea statelor care refuză emigranți, adică românia și grupul de la vișegrad. Suntem iară asimilați cu niște naziști, de data aceasta cu Ungurii.

Știu, fiorul etnic e mare în voi, simțiți mândria cum vă pătrunde, gândindu-vă la coloana vertebrală pe care au demonstrat-o liderii noștri.

Yep, popor măreț.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

102 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Daca avem de ales 99 de variante bune si doar una proasta ghici ce vom alege ?

    • #2

      Da ba asa-i.

      Si tatarii, mare natie. Oameni abili politic si diplomati extraordinari.

      Cam pe unde au tara/regat/ceva acuma?

    • #3

      lasă variantele, uite cum încearcă ăsta să ne subțieze sentimentul patriotic, ‘tu-l în aripă de tătar…
      – Tu nu ești mă emigrant… Ciocu mic, că aici e românia!

  2. imi place cum ai folosit “asemuiesc”

    • Pai “asemuie” = ASE-muie, si noi incercam sa vorbim corect, sa nu folosim pleonasme.

    • #6

      mie cel mai mult îmi place verbul a vămui
      conjugă-l cum vrei tu

  3. Diferența ar fi putut fi un as în mânecă la niște negocieri. Un împrumut mai avantajos, un proiect de autostradă în plus, ceva de genul ăsta. Dar cu Jo-Hannis…

  4. #9

    Vez’ ca nu-s 6500 de eur/ luna pe cap de refugiat. Sunt 6500 si atat . Indiferent de cat timp sta ala pe teritoriul tarii, adica , in esenta indiferent cat de mult ii ia pana gaseste ceva de facut – munca , furaciuni – pana se poate autosustine.

    In razboiul mondial de-al doilea , a fost o idee buna sa ne combinam cu nemtii. Trebuia mai devreme si mai cu talent . A fost o idee proasta sa ne recombinam si da, asta e esenta romanismului: regruparea oportunista in functie de curentul de moment.

    • #10

      Da. 6500 si atit. Ca ailalti 2 milioane din turcia si iordania vor ramine acolo, nu au nici un motiv sa vina unde cei dinaintea lor au ajuns. Europeni naivi. Ma refer la conducatorii europei dar se vede treaba ca e valabil pentru multi altii.

    • #11

      Mda… Numa ce vad pe hotnews primul pas spre ceea ce zic. 6500 sint inceputul, noi tre sa fim solidari si sa inghitim o solutie europeana la o problema umanitara creata de altii. De aia spun, problema nu sint cei 6500 din prima tura, astia sint cit un sat mai mare…
      Stirea de care zic: “Angela Merkel: UE trebuie sa aprobe o solutie permanenta privind distribuirea refugiatilor” Adica sa existe mecanisme care sa distribuie automat orice flux care doreste sa intre in granitele UE. Nu doar astia de acum.
      Nu ca ma agit, dar 5 negative fara un comment explicativ macar? sa stiu unde gresesc…

    • Nu cred ca vom primi in gazda cei mai bine integrabili refugiati (educati si cu ceva bani sa zicem), dar nici nu vad de ce nu ar vrea ei sa ajunga tot in Germania, unde au conexiuni si poate o sansa mai buna. Tocmai ce am vazut ca granitele nu ii opresc. Nu s-au intors tiganii, de ce ar ramane sirienii? Asa ca, bref, eu as fi zis sa ni-i trimita…

  5. #13

    Inainte, Base avea fixul cu Washington-Londra si era o ideea buna, te dai cu cel mai puternic. A venit Iohanis, am crezut ca o sa stam in trena Germaniei, care e lider in UE si iar era o idee buna. Se pare insa ca al nostru e cel mai tare din parcare, noi nu avem nevoie de aliati, noi ii sfidam pe toti si dam cu pumnul in masa.
    Orgoliul e una, insa eu ma intreb daca asta chiar gandeste, adica serios, are capacitate de procesare?

    • Sa stai in trena Germaniei nu e deloc o idee buna pe termen lung.Poate ca dupa Romania cei mai incapabili politicieni sunt cei germani.Pana la Frederic I si Frederic II(cel mare) germanii erau considerati cei mai lenesi,mai murdari si mai tampiti locuitori ai Europei.I-a ridicat Frederic II dar dupa 20 de ani a venuit dezastrul de la Jena/Auerstadt.Au castigat un razboi impotriva lui Napoleon cel mic (Napoleon III) dar in numai 44 de ani au fost suficient de tampiti sa inceapa un nou razboi pe care evident ca l-au pierdut ceea ce a dus si la maturarea dinastiei Hohenzollern de pe tron.Nu le-a fost de ajuns si in cativa ani au pornit un nou razboi care a dus la mari pierderi teritoriale,ocuparea si fragmentarea Germaniei.Doar faptul ca USA evita ca URSS sa aiba vecini prea slabi a dus la refacerea Germaniei.Merkel a lansat conceptul multikulti,dupa cateva zeci de ani a recunoscut ca multikulti a esuat.Astept momentul in care va recunoaste ca si acceptarea atator emigranti este o greseala.

  6. #15

    Ungaria avea, in 2014, 9,877,365 locuitori (conform wikipedia). Ungaria nu a autorizat deschiderea focului împotriva migranților ci folosirea armelor neletale cum sunt gloantele de cauciuc si a grenadelor cu gaz lacrimogen. Polonia face parte din Grupul de la Visegrad si a acceptat cotele.

    • #16

      Cum sa ii faca astfel nazisti? Nesimtiti ungurii astia ca incearca sa isi apere populatia si supravegheaza situatia sa nu iasa de sub control, ar trebui sa asculte de Merkel @Co ca ei stiu mai bine de la sute de km distanta.

    • #17

      Grupul de la Visegrad respinge cotele obligatorii. Armata maghiara a primit dreptul de a folosi arme care nu sunt letale

      stirileprotv.ro/stiri/criza-imigrantilor/criza-refugiatilor-angela-merkel-a-trimis-un-nou-avertisment-tarilor-ue-germania-nu-poate-duce-singura-aceasta-sarcina.html

    • #18

      @salaj, nu ai citit textul cu atenție, scrie acolo că Wikipedia nu e sursă de încredere.

    • #19

      @Mihai Garibaldi (aka Balaurul)
      acum am vazut in text ca nu e bine cu wikipedia. aici: www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/hu.html zice 9,897,541 (July 2015 est.). Sectorul Agricol Ilfov (actualul Judet Ilfov) are, conform Wikipedia, vreo 364,241de locuitori.

    • #20

      sectorul agricol ilfov include/includea si bucurestiul. dar e ok ca imi explici gluma cu o tara cat SAI, banuiesc ca reprezinti miezul la petrecerile unde te duci

    • #21

      Municipiul Bucuresti nu a fost parte a Sectorului Agricol Ilfov si cu atat mai putin nu este parte a Judetului Ilfov. Cat despre ad hominem, ce sa zic, intr-adevar nu prea sunt sufletul petrecerilor.

    • #22

      ba a fost, get your facts straight.

    • #23

      ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Ilfov

      Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de 1997) este un județ în Muntenia, România, ce înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București[1] și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo

    • #24

      La infiintare, Sectorul Agricol Ilfov (S.A.I.) a avut 17 de comune si orasul Buftea, ca ulterior, in luna septembrie 1981, sa intre in componenta lui inca 3 comune da la Judetul Ialomita: Nuci, Gradistea si Petrachioaia, dupa care, odata cu declansarea lucrarilor de amenajare a raului Arges, au mai trecut in componenta S.A.I., de la Judetul Giurgiu, comunele: Ciorogarla, Domnesti, Clinceni, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Vidra si Berceni.

      Teritoriul Administratv al Judetului Ilfov este compus in prezent din doua orase (Buftea si Otopeni ) si 37 de comune(Afumati, Balotesti, Berceni, Bragadiru, Branesti, Cernica, Chiajna, Chitila, Ciolpani, Ciorogarla, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, Dascalu, Darasti, Dobroiesti, Domnesti, Dragomiresti-Vale, Ganeasa, Glina, Gradistea, Gruiu, Jilava, Magurele, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Nuci, Pantelimon, PerisPetrachioaia, Popesti-Leordeni, SnagovStefanestii de Jos , TunariVidra, Voluntari, 1 Decembrie cu un numar de 101 sate.

    • #25

      Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de 1997) este un județ în Muntenia, România, ce înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București[1] și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo

    • #26

      ro.wikipedia.org/wiki/Județele_României

      Still, Poland’s decision to accept the quotas surprised officials in the so-called Visegrad Group — made up of Poland, Hungary, Slovakia and the Czech Republic — whose top officials had hoped to maintain a united front during the migrant crisis.

    • #27

      Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de 1997) este un județ în Muntenia, România, ce înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București[1] și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo

    • #28

      Nea Cetine, în loc să le tot repeți ar trebui să îi întrebi “bă, voi sunteți tătari de nu înțelegeți?”. 😀

    • #29

      am un copypaste infinit

    • #30

      Din articolul wiki “Judetele Romaniei” de mai sus: Din anul 1968, teritoriul României este împărțit în 41 de județe, plus municipiul București care, deși este reședința județului Ilfov, este administrat separat ca municipiu cu statut de județ, care nu face parte din Ilfov, județul înconjurător.

    • #31

      Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de 1997) este un județ în Muntenia, România, ce înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București[1] și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo

    • Arhi, este ca daca ma uit acum la tine ai intiparit, undeva pe frunte, v+lrtc :)?

    • #33

      :))))))))))))))))))))

    • #34

      Ai dreptate, Polonia, dar nu polonezii – cel putin cum arata unele manifestari nu tocmai marunte ale d-lor…..

  7. #35

    Hai lasa ca nu e dracul asa de negru, adica daca il lasi pe cineva sa iti comande dupa cum vrea el si faci intocmai ce realizezi pe termen lung? esti castigator! Castigi noi comenzi pe care sa le duci la capat cu sfintenie ca un bun catel. Orice om de stat cu o coloana vertebrala si cu responsabilitate pentru poporul lui ar fi negociat. Si aia cu banii 6500 de euro pe refugiat e apa de ploaie, pe noi nu ne ajuta, bugetul nostru are foarte mult, problema e a coruptiei ca banii se pierd pe drum.

  8. nu stiu ce asteptari aveti! Sa nu imi spuneti ca a-ti votat Iohannis pentru ca v-a impresionat tipul cu discursul cursiv si verticalitatea politica .

  9. #43

    “Noi, din neutri ce eram, ne-am gândit că ar fi bine să intrăm în război de partea naziștilor. Ca să nu sufere populația civilă, nu de alta. ”
    Pai nu-i chiar asa, ca populatia civila (cel putin cea din Basarabia) chiar a avut de suferit.
    Si ne-am aliat cu Germania nazista, pentru ca Germania nazista s-a asigurat ca nu avem alta solutie, in momentul in care, conform intelegerii parafate de Ribbentrop si Molotov, sovieticii au luat Basarabia si Bucovina de Nord (mai ales in cazul Bucovinei de Nord). Si mai vezi ca Dictatul de la Viena (in urma caruia Romania a pierdut – temporar – Transilvania de Nord, si nu toata Transilvania), a fost la foarte scurt timp dupa ce au fost luate cele doua provincii de mai sus (Basarabia si Bucovina in iunie 1940, iar Transilvania de Nord si Cadrilaterul in august acelasi ani parca). Noi am intrat de partea Germaniei (a Axei, ma rog) in razboi impotriva URSS in 22 iunie 1941.
    In istorie, succesiunea cronologica e destul de importanta, un pic de atentie la detalii nu strica, dimpotriva, dau un pic de credibilitate textului.

    • #44

      am zis ca e o istorie simplificata la maxim. daca nu ar fi condescendenta si aroganta, unele comentarii de-ale tale ar fi chiar interesante. avand in vedere toate datele pe care le pun, mental, fara sa caut pe google, ai impresia ca sunt idiot si nu stiu despre ce vorbesc? te-ai gandit vreo secunda ca eu incerc sa expun faptele in mod simplist, tocmai pentru a putea fi intelese de oricine? in fine, banuiesc ca nu, esti ocupat sa iti gadili egoul

    • #45

      Și la asta sunt foarte buni românii: la găsit scuze. Nimic din ce am făcut nu a fost vina noastră, noi n-am avut de ales, am fost prea slabi și marile puteri ne-au impus chestii. Râul, ramul.

    • #46

      Ai citeodata niste reactii… Spune-mi te rog unde sunt arogant?
      Inca odata, istorie simplificata poate fi omiterea datelor, nu facut talmes-balmes din succesiunea evenimentelor, amestecindu-le de nu mai intelege nimeni nimic. Am simtit nevoia sa clarific un pic lucrurile. Daca consideri in asta aroganta sau simti ca tonul pe care am facut observatia este condescendent, imi cer scuze, n-a fost asta intentia mea. Si inca ceva: crezi ca am cautat pe google sa vad daca datele pe cere le-ai pus sunt corecte? NU, si mie tot “mental” mi-au zgariat retina. Deci daca te corectez – prieteneste – inseamna ca te consider idiot? Crede-ma, daca te-as fi considerat idiot, n-as mai fi avut ce cauta pe blogul tau.
      @balaurul: nu, aici, nu ai dreptate. Nu era vorba de gasit scuze. Era vorba de situatie asa cum se prezenta ea la momentul respectiv. Aaa, ca am fi avut solutia de a rezista, si nu aceea de a ceda teritoriile respective fara a trage un foc de arma macar, ei, asta e cu totul si cu totul alta poveste. Nu stiu si probabil ca nu o sa stim niciodata cum ar fi aratat Romania daca asta s-ar fi intimplat. Ar fi fost totusi frumos, macar pentru a demonstra ca avem ceva coloana vertebrala.

    • #47

      ok, my bad. dar si reactiile astea ma fac atat de mmmm, trebuie sa recunosti :))))

    • #48

      Highlander, tu-ti dai seama cat de prosti au fost romanii daca au intrat in razboi de partea nemtilor, care au girat japca Basarabiei de catre sovietici, ca dupa aceea sa ne mai ia si Nordul Transilvaniei (de unde ai scos-o pe asta cu “pierdere temporara”, ca Dictatul nu prevedea asa ceva. Temporalitatea a fost din alte cauze, care nu a tinut de bunavointa nazistilor in momentul Dictatului)?

    • #49

      @darius: de accord, poate “temporar” nu a fost bine ales, vroiam doar sa subliniez ca Nordul Transilvaniei nu a ramas la Ungaria (am fost cam Capitanul Evidenta aici…).
      Desi, daca e sa ne luam dupa gurile rele istorice, Nordul Transilvaniei a fost factorul de presiune care l-a determinat pe Antonescu sa treaca Nistrul, astfel armata romana ajungind pina la Stalingrad, cu consecinte catastrofale. Parerea mea e ca, daca Germania/Axa ar fi castigat razboiul, noi nu am mai fi primit inapoi Nordul Transilvaniei, ci am fi primit in schimb Transnistria (ceva diferit de ce este astazi Transnistria, dar ma rog…).
      Cit depre prosita de a ne alia cu nemtii, inca odata, fara sa caut scuze, nu aveam alta solutie. De ramas neutri nu puteam ramine. Armata germana era in tara, in ianuarie 1941 avusese loc rebeliunea legionara, principalii lideri legionari se gaeau in Germania, asa ca in cazul unui refuz a lui Antonescu, nimic nu l-ar fi putut opri pe Hitler sa organizeze o lovitura de stat, sa ocupe Romania si sa instaureze la Bucuresti un guvern marioneta condus de legionari. Eram intr-o lose-lose situation, cum ar spune papuasii din Africa Centrala…

    • #50

      Eu zic ca mai aveam o solutie, chiar daca circumstantele erau nefavorabile pentru tara noastra in acel moment, sa fi fost si noi in ipostaza sarbilor, polonezilor, grecilor, belgienilor, olandezilor si sa nu ne aliem cu nazistii. Pana la urma ei au iesit mai bine si poate am fi ramas si cu Basarabia. Francezii si britanicii au fost cei mai onesti aliati pe care i-am avut pana in momentul respectiv. Probabil la asta se referea si Arhi: la o viziune pe termen lung, in care sa nu-ti compromiti onoarea si imaginea. Circumstantele vin si trec.

      Asa am fost aliati si cu nazistii si cu sovieticii.

    • #51

      @darius: “Aaa, ca am fi avut solutia de a rezista, si nu aceea de a ceda teritoriile respective fara a trage un foc de arma macar, ei, asta e cu totul si cu totul alta poveste. Nu stiu si probabil ca nu o sa stim niciodata cum ar fi aratat Romania daca asta s-ar fi intimplat. Ar fi fost totusi frumos, macar pentru a demonstra ca avem ceva coloana vertebrala.”. Pai eu ce-am spus mai sus?
      Clar nu am mai fi recistigat Basarabia in veci. Dar, intr-adevar, acum aveam ceva mai multa demnitate. Cit despre onestitatea Frantei si a Angliei, nu stiu ce sa spun. Onestitatea marilor puteri a fost intodeauna dictata de interesele lor.
      E foarte adevarat ca, atunci cind ambele ne-au oferit garantii, asa cum au facut si in cazul Polonoiei, noi le-am respins ca fiind neserioase.

    • #52

      Daca aveam coloana dufule, ramneam neutrii si ne bateam cu ambele tabere, istoria s-ar fi scris altfel. Dar am fost si ramanem niste oportunisti fara coite. Cultura mica si amestecata. Mie imi place cum a simplificat, a simplificat subiectiv, dar istoria nu e cel mai obiectiv domeniu.

    • #53

      Da mai, Georgele, eram nise lei, ce mai… Imi poti spune o tara care s-a batut cu 2 superputeri la acel moment in acelasi timp, pe 2 fronturi diferite, si a “scris altfel istoria”? Te rog, lumineaza-ma.
      Si daca spui Polonia, da-mi voie (sigur, daca-mi permite si Seniorul) sa fiu condescendent si arogant, in timp ce-mi gidil egoul si sa-ti spun nu, Polonia n-a luptat deopotriva impotriva Germaniei si a URSS. Pur si simplu in momentul in care URSS i-a invadat teritoriul, s-a prabusit.

    • #54

      In plus, nu prea vad cum am fi ramas “neutrii” si ne-am fi batut totodata cu ambele tabere in acelasi timp.

    • #55

      Dufu, pe termen scurt am fi pierdut negresit, vieti multe, pe termen lung am fi fost mai castigati

    • #56

      Georgele, chiar nu gasesti pe nimeni care sa te ajute cand postezi?

      La partea cu “ramneam neutrii” daca scoti un ‘i’ te-ai apropia simtitor de nivelul unui elev de clasa a patra, ceea ce ar arata ca poti progresa. Cati ani ai?

    • #57

      Dacă mai băga şi un “â” aproape că trecea clasa cu brio.

    • #58

      @silviu aia cu â-ul e typo, bre, se poate intampla si celor mai buni dintre noi…

    • #59

      Păi ori suntem nazişti, ori nu mai suntem. 😀

  10. #60

    Mah, nu prea am comentat pe subiecte de genul pt ca nici eu nu sunt convins de ce e mai bine si ce nu.
    Spun doar atat:
    Scenariu: In maxim o luna sare in aer un metrou, tren sau vreo piata de prin vreo capitala din UE. scenariu verosimil? poate!
    Se va schimba ceva? Poate!
    Conspiratie? De ce nu!
    ‘Mne fereste!

  11. #61

    Si inca ceva: rusii nu au l;uat Dobrogea si au dat-o bulgarilor. Au zis ca vor face asta, daca nu renuntam la cele 3 judete din Sudul Basarabiei (care dupa razboiul Crimeei, pierdut de rusi in 1856, au revenit principtului Moldovei, apoi Principatelor Unite, apoi Romaniei, tocmai pentru ca rusii sa nu mai aiba control asupra gurilor de varsare ale Dunarii).
    Acum na, dupa independenta, in situatia data, cistigam iesire la mare si teritoriu in plus. Era singura solutie pe care o aveam la dispozitie.

    • #62

      E ca in bancul ala de la Radio Erevan: nu s-a luat Dobrogea ci s-a dat. S-a luat Bugeacul, care era din nou romanesc de vreo 20 de ani.

    • #63

      Acum, de unde aveți voi concluzia ca Dobrogea a fost a României ? Că din ce știu eu, până la independență a a fost vreo 10 ani pe vreme lui Mircea cel Bătrân. Și am primit-o în locul județelor din Bugeag, în principiu să nu fie un culoar direct între slavii ruși și ăia bulgari.

  12. toate astea pe când inima reginei Maria e dusă la Pelişor. nu am reuşit să pricep ce vor politicienii noştri. chiar comentam când acuzam Ungaria, bătându-ne cu pumnul în piept de am chemat la ordine ambasadorul ungar, etc… de ce? pentru ce? avem noi puterea să spunem NU. da, o putem face, şi-apoi? nu suntem mai ridicoli afirmând sus şi tare una pentru ca apoi să pleci capul? ce pot gândi partenerii occidentali despre tine? în fine.
    şi dacă tot vorbim de al doilea război de ce nu ne aducem aminte şi de primul? când am luat bătaie efectiv de peste tot şi am fost la un pas de a nu mai exista ca ţară. singura dată când am avut noroc şi-o regină pe care o uităm prea uşor şi când am făcut România mare.

    zilele astea citeam transcrierea procesului mareşalului antonescu şi mă uimea uşurinţa cu care oamenii politici de atunci nu-şi mai amintea de nici unele de unde trag concluzia că acest fel de a fi are rădăcini mai adânci decât credem noi.

  13. Unde se fac înscrierile pentru a primi refugiati?
    Intr-o singura luna castigi mai mult decat intr-un an 😀

  14. #67

    Cel cazut la Grivita era Maiorul Gheorghe Sontu,nu Nicolae Sontu.

  15. pe minori ii cazeaza iohannis. Pana gaseste cumparatori.

  16. #73

    si ce e rau in a sustine un punct de vedere diferit de al turmei de “Political correctness” si apoi sa accepti rezultatul unui vot ? vad ca toti o dau cu o pierdere uriasa a diplomatiei romane, dezastrul politicii romanesti blablabla…
    si nu cred ca romania poate fi considerata ca avand o atitudine asemanatoare cu a ungariei pentru ca pur si simplu nu s-a intamplat nimic care sa duca la o asemenea concluzie, gen granite inchise cu garduri, politie/jandarmi/armata/eroi care sa pazeasca cu arma trecerea frontierei. tarile mari nu a comentat pentru ca aia inghit lejer miile de refugiati. romania e pe la mijloc, asa ca trebuia sa zica ceva si apoi sa accepte votul democratic, nasol la aia mici cu cateva milioane unde se simte imediat in structura populatiei cand vin cateva jdemii de straini si e normal sa incerce sa se protejeze.

  17. #74

    Bogdan, textul subliniaza faptul ca intotdeauna ne-am ales aliatii si momentele nepotrivite. e greu de inteles asta, ca istoric?

  18. #75

    scuze, credeam ca ma iei si tu in balon, ca colegul dufu, pentru ca nu am facut un articol ca pe history, cu date, fapte si oameni

  19. #76

    Bogdan, nu ma intelege gresit, dar, in opinia mea, ca pasionat de istorie, consider ca neutralitatea Romaniei in 1914, si apoi intrarea in primul razboi mondial de partea Antantei, si nu a Puterilor Centrale, a fost totusi benefica pentru o tara care, in 1918, prin tratatul de la Buftea, parca, isi recunostea infrangerea in fata Puterilor Centrale.

  20. Poi noi chiar suntem niste nazisiti, ce s-a schimbat pe lumea asta? hm jucariile cu ne omoram intra noi, in rest sunt variatiuni pe aceasi tema… Se stie ca suntem un popor painea lu’ D-zeu… cel putin vrenic dar am avut neste dusmani neempatici cu nevoile nostre firesti si drepte…
    :D… Lasand gluma la o parte, daca citesti o mica parte din istoricii romanii care vorbesc de 23 aug de intrarea in razboi alaturi de nazisti, si alte minuni… iti dai seama ca ei iti explica neste scuze.
    Ca sa te dumiresti la modul exhaustiv, poi nenica pe langa simplicifarea facuta de tine trebuie sa nu fii roman, si daca esti roman macar sa nu fii prost. Asta ca sa iti poti intelege istoria, zic eu, mergand si la ce zic celelate izvoare scrise/ nescrise de pe langa tarisoara… asa ca istoria fie ea si o stiinta exacta e destul de subiectiva asta daca ai mai uiatat si de istoria secreta sau gri, esti deja in eroare… Asa ca sunt satul de istoria ”oficiala” 😉 ce da bine si e folosita ca un animal de prada intr-o gradiana zoologica… si hranita artificial cu ce trebuie…

    • #78

      Hegemonia neempatiei debordante perceputa la modul exhaustiv hmm

    • #79

      Serios, Tim, si care are fi istoria aia “secreta sau gri”?

    • Intrebarea iti calzuzeste inima… Este?
      It is the matrix… :)) … E peste tot , problema e ca nimeni nu iti poate arata ce e, trebuie sa simiti… 😀 .
      Voi chiar credeti balivernele si surogatele care sunt propavaduite in scoli ca adevaruri absolute :))… Istoria e una singura, ca si realitate ea e vazuta de fiecare prin prisma puterii lui de a decela ceia ce trebuie sa vada…
      Istoria e predata in mod triumfalist si cu emfaza de catre stat care trebuie sa niveleze vulgul, sa-l aduca la acleasi numitor comun… sa il minta cu sarg prin aparatul de propaganda statal… sa fie deci o organizatie perena, un stat normal deci. Desigur ca exista o istorie secreta, nu ar fi firesc ca pulimea sa stie la virgula adevarul, tot adevarul despre actiunile statului… adevarul gri izbucneste din cand in cand la suprafata… asta daca ai ochi sa vezi…
      Alege pilula albastra sau rosie, optiunea e a ta…

    • #81

      Tim, nu stiu care pilula ai luat-o tu, dar nu cred ca ai luat-o pe aia corecta prescrisa de medic…

    • #82

      istoria adevărată, sau “gri”, este că noi de fapt suntem o civilizaţie sub dominaţie extraterestră şi ne lăsăm conduşi de ei, dar doar Tim şi încă câţiva oameni adăpostiţi într-o locaţie secretă, undeva pe şoseaua Eerceni, într-o clădire care funcţionează sub acoperire ca un spital de psihiatrie, sunt în stare să vadă aceast adevăr!!!

    • @ Toma Dumitru, cine gandeste asa sigur are probleme psihice…
      Adevarul e altul, putini cunosc multi latra…

    • #84

      bre, nu mai ma faceti sa rad, ca tocmai fac un backup si tin laptopul in brate si mi-e frica ca daca zmucesc hardu’ fac bad-uri. Fi-v-ar timu’…

  21. #85

    Foarte bine am făcut că ne-am aliat cu nemţii. Cu ocazia asta, ne-au bombardat şi pe noi americanii. Am fi fost de râsul curcilor azi “Uite-i, băăă, pe românii ăia cât de rupţi în cur sunt. Nici măcar americanii nu i-au bombardat.”

  22. #90

    Cat haos e in mintea ta nea Time… nu exista exista subiect, nu exista concluzie, pornesti de nicaieri, ca sa ajungi nicaieri. Las la o parte ca ai scris de vreo 3 ori ” nazisiti ” in comentariul asta si in altele, ca folosesti un cuvant nou invatat zilele astea , “exhaustiv” , fara sa ai habar ce inseamna. Cred ca te indrepti spre un caz psihiatric, ca prostie e deja putin spus.

  23. #92

    Trebuia mai mare * in care spui ca e o versiune mult simplificata a istoriei ce descrii acolo, pentru ca e, si pentru ca viata nu e alb si negru, si alte balarii.

    Oricat de basescian ar fi Orban, nazistii de Unguri reactioneaza rational:

    1. Ce faci cu cota ta de imigranti, ca tara est europeana? Ii legi de gard? Tu ai fi tampit sa stai romania intr-o tabara de refugiati? Eu am vazut-o pe cea in care cazam ucraineni si nu e departe de Damasc sau tabara de refugiati din Liban;

    2. Sa stai 1 luna sa scremi redistribuirea a 120.000 de pers, in conditiile in care iti vin 10.000 PE ZI, e o atitudine de autist. Problema trebuie transata la granita, sau direct in Turcia/Siria;

    3. De ce impartasim durerile zonei Schengen, nu avem ceva mai bun de facut?

  24. CTP a spus-o mai misto 🙂
    Un soldat vine acasă în permisie și se duce cu taică-su la cârciumă. Acolo, un bețiv supărat îl pocnește din senin pe ăl bătrân.
    Soldatul zice: „Dai în tata, mă? Ia, mai dă o dată!”.
    Bețivul se conformează. „Ai dat în tata, mă? Ai dat în tata? Ia, mai dă, mă, o dată!”.
    Alcagolicul îi mai dă una.
    „Hai, tată, acasă, că ăsta e beat!” decide strategic soldatul nostru.

  25. Kogalniceanu era un bulangiu, pisa-m-as pe el de mason. Mai are si nume de bulevard. Bulevardu. Bulervardu ăla trebuia sa-i zica- ,, Bulevardu Ion Antonescu. Ce pula mea a facut Kogalniceanu. Ce mare om, ce mare pula mea. Un bulangiu

  26. #95

    Hai mă, nici Gerula n-a fost om politic de anvergură ?

  27. #97

    In mod cert suntem poporul numarul 1 la ceva: auto-denigrare 🙂

  28. Explica-mi si mie cum putea fi Johannis pro-refugiati cand 90% din populatie e contra.

    Reprezentare much? S-a dezbatut, oamenii au ajuns la o concluzie, decizia a fost luata. Johannis sau oricine ar fi in fruntea statului are responsabilitatea sa o execute.

  29. #99

    Acu’ 8 luni erai #jesuischarlie. In ultimele saptamani ai intors-o ca la Buzau in propaganda pro-invazie musulmana ca sa nu ramai in afara turmei. Se vede de la o posta. Probabil ti-ai luat niste rigle la palma dupa primul articol pe subiectul asta.

    In locul tau as evita subiectul decat sa intru in hora asta a nevertebratelor.

    Decat sa aruncati vorbele astea goale gen “nazism, xenofobie, dictator” mai bine luati in plm niste sirieni la voi in casa, si tu si media. (apropo, parca aveai doua apartamente)

    • #100

      De acord. Si ala de are 6 case poate lua vreo 1700. Se inghesuie si ei putin…..

  30. #101

    “Politicienii sunt ca si spermatozoizii…doar unul dintr-un milion se dovedeste a fi om “

    • #102

      gresit, la spermatozoizi iese castigator unu’ din 400 de milioane. Sigur, daca nu e vorba de o muie, caz in care toti cei 400 de milioane si-au luat tzeapa.

      Si care vor canta alunecand pe esofag in jos, ca sionistii: “am fost 400 de milioane”…

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.