Acum ceva timp, a fost un proces la CC, în care un tip a dat în judecată statul român pentru că nu îi recunoștea căsătoria gay, făcută în altă țară, prin urmare nu recunoștea nici dreptul soțului gay de a locui pe teritoriul româniei. A câștigat, au fost și niște titluri mistificatoare prin presă, gen CC recunoaște căsătoriile gay, lucru complet neadevărat. Dar iată, a ieșit și motivarea acestei hotărâri.

Curtea Constituțională constată, că relația pe care o are un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de „viață privată”, precum și a noțiunii de „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual, fapt ce determină incidența protecției dreptului fundamental la viață privată și de familie”.

”În această lumină, aplicând cele dispuse de instanța europeană în interpretarea normelor europene, Curtea Constituțională constată că relația pe care o are un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de „viață privată”, precum și a noțiunii de „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual, fapt ce determină incidența protecției dreptului fundamental la viață privată și de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și de art.26 din Constituția României. Bucurându-se de dreptul la viaţă privată și de familie, persoanele de același sex, care formează cupluri stabile, au dreptul de a-și exprima personalitatea în interiorul acestor relații și de a beneficia, în timp și prin mijloacele prevăzute de lege, de o recunoaștere legală și judiciară a drepturilor și îndatoririlor corespunzătoare (a se vedea, în acest sens, și hotărârea Curţii Constituţionale din Italia – Ordinanza n.4/2011, publicată în Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012)”

Având în vedere că deciziile CC sunt definitive și general obligatorii, așteptăm cu interes transpunerea în lege a ideii de familie homosexuală.
Doamne, ce lovitură pentru ortodoxia și creștinopatia rromânească, tocmai în anul centenarului și în prezilele referendumului handicapatilor.
BADUMTSSSSS