Să spicuim puțin de ici și colea, de pe mediafax, despre cât de proști este Crin Antonescu, adică PNL

Articolul 276 din noul Cod penal, intitulat „Presiuni asupra justiţiei”, precizează: „Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

Dacă nu ați înțeles despre ce e vorba, practic nu mai ai voie să vorbești negativ despre un judecător sau un procuror aflat în exercițiul funcțiunii. Orice ar spune/face, este literă de lege. Practic, un pumn în gură în gura presei, pentru că politicienii sunt protejați de imunitate în declarații.

Cine a băgat acest articol în codul penal?

Propunerea legislativă are ca iniţiatori mai mulţi parlamentari, majoritatea liberali, printre care Crin Antonescu, Victor Ciorbea, Sebastian Grapă, Marius Obreja, Sorin Roşca Stănescu, Ştefan Tomoioagă, Mihăiţă Calimente, Relu Fenechiu, Alina Gorghiu, Petre Roman, Nini Săpunaru şi Radu Stroe.

Previzibil, având în vedere câți pușcăriași sau cercetați penal are deja PNL-ul, inclusiv din rândul semnatarilor. Doar că urmează lovitura lui bruzli.

Vom interveni în Parlament, unde vom susţine un proiect de lege care exista deja semnat de mai mulţi parlamentari privitor la art. 276 care în opinia noastră aduce o inacceptabilă a îngrădire a libertăţii presei înainte de toate şi pe care dorim să-l remediem în spiritul cel democratic”, a susţinut Crin Antonescu.

Înțelegeți? Legea pe care eu am propus-o și semnat-o de fapt aduce o îngrădire inacceptabilă a libertății și propun o lege care să o anuleze.

Aș dori respectuos să întreb dacă printre voi există psihologi sau psihiatri de profesie. Pentru că sunt foarte curios cum se numește boala de care suferă Antonescu și dacă are tratament medicamentos.

gigi