Sunt Maddame și azi am fost la vaccin. Cu Astra-Zeneca, cel de săraci, că seniorul plătește prost, eu n-am mai scris de mult…în fine.

Pentru că nu apăream în evidența medicului de familie ca bolnavă cronic (deși sunt), sau, mă rog, nu comunică bazele de date între ele, nu am putut să mă programez prin platforma. 

Acum vreo 3 săptămâni, la 10 noaptea, îmi scrie medicul de familie:

-Vrei vaccin?

-Oh,da!

-Nu apari ca bolnava cronic.

-Stiu (*sad reacts).

-Suna direct la DSP Brașov la call center, 021 414 44 68. Te programează ei.

Sun (programul e de la 8 dimineața la 10 seara), explic, primesc programare, cu rugămintea să duc adeverință de la medicul de familie. Aia a fost.

Azi am mers la vaccin. Lumea zâmbitoare, totul organizat, bine că se vorbea română, altfel aș fi crezut că am emigrat. O rog pe asistenta dacă pot să fac o poză, că scriu pe blogul unui tătar și să pot documenta momentul.

– Vă fac eu, doamna M!

Toate bune și frumoase până când mă vaccinează. Apoi ies în sala de așteptare, amețesc deodată, îmi transpiră mâinile și încep să tremur. Fuck.

Mă întorc înapoi:

– Știți, nu prea mă simt bine…

Vine doctorița zâmbăcioasă, mă ia de mână, îmi ia pulsul și tensiunea, se uită adânc în ochii mei:

– Sunt manifestări neurovegetative. O să treacă. Se mai întâmplă, mai ales la oameni tineri.

Fmm creier prost, am născut de două ori natural, mi-am luat litri de sânge pentru analize fără să clipesc, dar mi-a cauzat un atac de panică un amărât de vaccin. Care nici măcar nu doare. Așa rușine nu mi-a fost niciodată, mi-am și cerut scuze de la asistente și doctoriță că le pierd timpul.

La final, doamna doctor a venit și mi-a dat o ciocolată:

– Ciocolata ajută MEREU.

#Amin.

PS. Voi cum gestionați atacurile de anxietate/ panică? Ăștia care le aveți și trăiți cu ele, desigur.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.