Sunt sigur că da . Eu am mâncat bun de la Wu-Xing, Chopstix și am auzit numai lucruri bune de un restaurant chinezesc de lângă mine, Quin Bao.
Dar aș paria că de fapt nu ați mâncat niciodată mâncare chinezească originală și tradițională. Pentru că dacă ați fi făcut-o, ați fi fost cu adevărat awesome, iar Bear Grylls venea și lua lecții de supraviețuire pe Teiul Doamnei sau Lizeanu.
Tks Gabriel
NOU
cred ca nici chinezii nu mananca scarboseniile alea din poze.
NOU
pune mah un NSFW. imagineaza-ti cum incerci tu sa explici ultima poza la tine pe monitor, atunci cand trece sefu.
NOU
eu sunt un crescator de animale exotice si 50@ din mancarea din poze cresc si eu acasa ca hrana pt animalele mele,dar ma jur ca nu as manca asa ceva.am mancat si eu la chinezesc dar o varianta de pui mai picanta(nu ma intrebati numele) acum nu ma mai duc sa mananc nici dala.
NOU
Am mancat eu in Beijing si sentimentul in care comanzi ceva cu pui si dai peste niste gheare este priceless 🙂 Ce gasim noi in restaurantele chinezesti nu are nici o legatura cu ce se gaseste pe acolo, e clar mai “europenizatat” totul, pentru papilele noastre gustative. Personal prefer ce se gaseste la noi, acolo nu prea m-a incantat nimic desi am incercat multe chestii.
NOU
Ciprian » maica-mea mananca gheare de pui, dar am impresia ca e reminiscenta de vremuri bune comuniste…
NOU
Mie imi plac la nebunie ghearele de pui.
Depinde de preferintele culinare, eu as manca oricand ceva “exotic” (Bizzare Foods e emisiunea mea preferata) decat tocanita sau sarmale.
NOU
@alexv In multinationale mailurile se deschid pe repede inainte, sau in cazul celor porn la un coleg plasat strategic 😀
NOU
maestre, poza aia din mijloc cu animalutele alea e chiar groteasca.
:(((
NOU
141 » da, cica e un fel de mancare foarte pretuit la ei
NOU
se numesc “pinkies”, sunt soareci proaspat nascuti. Eu imi hranesc sarpele cu asa ceva. Daca sunt doritori va dau un pont de unde sa-i cumparati congelati.
NOU
Mi-e greu sa cred ca asemenea “chestii” sunt feluri de mancare :))
NOU
Cum sa mananci asa ceva? Cam cat de mare sa fie foamea incat sa mananci animalutele alea care par ca sunt abia nascute. Eu inteleg ca sunt multi si n-au ce manca, dar chiar asa? n-au rabdare sa le lase sa creasca putin? n-ar fi mai eficient?
NOU
Am vazut toate episoadele din Bizzare Foods. Chestiile astea arata bine in comparatie cu ce am vazut in emisiunea aia 🙂
NOU
Nu chinezii zic ca tot ce nu te ucide este comestibil?
NOU
Nu am incercat inca sa mananc asa ceva.Oricum, sunt cam mofturos cand vine vorba de mancare.Nu prea mananc mancare gatita
NOU
Come on! Chiar nu vedeti ca pozele sunt photoshopate?
Nu exista scarbosenii de astea.
Dar exista in realitate altele, unele si mai scarboase!
NOU
aia africană e mai bună, recomand tuturor lăcustele prăjite 🙂 parcă ar fi cartofi prăjiţi cu gust de vită.
NOU
Am incercat cateva mancaruri chinezesti cand am fost in China cu Dan la operatie…Nimic nu mi-a placut: un gen mancare cu canrne de porc dar era asa de dulce incat am scuipat imediat ce am bagat in gura…ceva cu pulpe de pui dar care era asa de iute incat iti ieseau ochii din cap…Pe strada se vindea de la linste tonete de lemn, un gen de zeama in punga cu paste in ea…nu am avut curaj sa incerc, aripioare de pui …tot picante exagerat…si inca vreo trei feluri…nu stiu ce erau , aratau bine dar la gust infect.Nu asmai avea curaj a doua oara.Mai bine o ciorba de legume, facuta ca la mama ei dacat scarbosenii…
NOU
Mi-ar place sa gust din creveti. Chiar sunt curioasa cum sunt. 😀
NOU
Eu am norocul sa stau in China intr-un oras cu destui musulmani asa ca gasesc firgarui peste tot de toate felurile de la porc la caracatita. Cat despre mancarurile din poze nu am vazut nimic asemanator pe strada – o profesoare ne-a spus ca in guangzhou se mananca cicade – dar asta ca pe o curiozitate. La fel pentru caine sau creier de maimuta. Surprinzator pentru cei care cred ca in China se mananca orice, chinezii nu mananca deloc carne de cal. Oricum, e un fel de paradis culinar aici gasesti mancare peste tot si la orice pret, iar frigaruile sunt bestiale – mai ales cele cu carne de iac. Si cum spunea Doina, orice fel de carne prajita e data bine cu praf de ardei iute. ce nu cred ca ai incerca sunt restaurantele – am mancat extrem de bine in nordul Sichuanului intr-un restaurant mic care “duhnea” a motorina sau kerosen.
NOU
Mancarea din imagini este consumata in general in zona de SE a Chinei si Vietnam….si sunt considerate delicatese pe care le iei de la restaurant. Nu-ti imagina ca tot chinezu’ de rand mananca chestiile din imagine. Mancarea de la noi este ca provenienta majoritara din centrul si vestul chinei, adica Sichuan (majoritatea), Qunghai si XianJiang. De altfel, din cate stiu eu, majoritatea imigrantilor chinezi de la noi vin din acea zona.
In China mancarea din zona de vest este considerata un fel de fast food.
La noi iti recomand sa incerci si Templul Soarelui de langa Foisorul de foc si inca un restaurant al carui nume l-am uitat, vis-a-vis de Vitan Mall, pe strada Emil Garleanu (in spate la Bancpost). La ultimul poti sa gasesti o chestie destul de comuna in China si anume shoparlata (o bautura alcoolica pe baza de gingseng si shoparle marinate).
Din pacate la noi nu gasesti mancare originala din Singapore care este absolut colosala. Uite aici: singaporecuisine.org/events/ (site-ul merge greu pentru ca host-ul e de koko).
NOU
Din poza aia cu vaca inteleg ca la chinezi poti sa mananci vita de porc cu garnitura de se zvonea la noi ca se pune la shaorma?
NOU
Cea mai scarboasa mancare pe care o mananca chinezii este Balut.
NOU
cristi » detalii?
NOU
embrioni de pasare care n-au apucat sa iasa din ou!
NOU
mai scarboasa decat ciorba de fetusi umani?
NOU
animaloo » du-te baaaaaaaaaaaaaaaaa
NOU
Si probabil ca exista un Arhi chinez care la un moment dat a pus pe site ce mancam noi, gen ciorba de burta, bulz cu ou si branza si smantana si cine stie ce alte chestii. Uite si numele lui 切廷 🙂
NOU
Si mai punem si sare pe rosii, care pe acolo rosia se mananca cu zahar
NOU
Arhi, m-ai prins chiar in pauza de masa! Si ca sa iti raspund la intrebare: NU! Nu imi place mancarea chinezeasca desi sunt fanul orezului. Aia nu e mancare sau cel putin eu nu o pot considera mancare.
PS: Cateodata aparentele inseala, adica pot avea gust bun INSA eu nu as baga asa ceva in gura….
NOU
Am intrat intr-un magazin alimentar(avea o piata alaturi) sa iau paine caci la spital painea era un ceva…gen”cozonac” dulce…normal…si conserve de peste.Cand am intrat, eram cu Dan in carut…ne-a izbit un miros din usa, a stricat, putred…era miros de peste…ne-a venit sa vomitam instant…am tras aer adanc in piept, am mai stat cateva secunde si apoi ne-am invatat.Magazinul era curat numai caci mirosul ala era asa de puternic incat nu stiu cum stateau casierele alea acolo…culmea mai toti cumparau peste, divere specii.Ne-am dus de curiozitate sa vedem cum arata…avea culoarea schimbata fata de cum suntem noi invatati sa il vedem in magazinele noastre.Nu as manca asa ceva…Nu cred ca era stricat, dar asa mirosea…Am cumparat ce ne trebuia si am taiat-o cat mai repede. A doua oara cand am mers…deja eram pregatiti …Aveau rate negre congelate.Negre nu cu pene…pielea era neagra, parca erau date cu smoala…si cumparau in draci. Ce gust or fi avut…nu stiu…nu am avut curaj sa cumpar sa o pregatim…nici nu as fi stiut cum…
NOU
În ultima poză parcă e prea mare ca să fie mâncare chinezească…
NOU
Mancam ….. tocmai am scuipat tot in farfurie 🙁
NOU
Aia din ultima poza e Udrea?
NOU
Care a incercat mooncake? O “prajiturica” chinezeasca.