spania

Din diverse motive, ce tin mai mult de inflexibilitatea mea si incapacitatea de a ma adapta altor oameni, am destui de putini prieteni care ma suporta. Si am si mai putini prieteni vechi, din timpurile imemoriale in care internetul nu exista, iar mailurile catre gagici erau trimise cu posta romana, fizic, usor parfumate, eventual cu o floare turtita intre pagini.

Unul din putinii mei prieteni, domnul Moisa, pe care il vedeti comentand cateodata si aici, se poate lauda, sau ma pot lauda, ca imi e prieten inca din armata. Ne-am incorporat amandoi, eu micut si pricajit, el inalt, chelios, negru, dar doar ca ten, nu si etnie si lejer fioros.

Anii au trecut, herr Moisa tot negru, chel si fioros a ramas, dar acum nu mai e sfarma piatra care darama cu o lovitura de tarnacop un perete in flacari, ci e un distins programator, cu familie numeroasa, dupa buget, 2 fetite, pedeapsa si dar de la dumnezeu pentru relele facute si o frumoasa sotie spanioloaica, doamna Abril.

Pentru ca Moisa al meu acum isi soarbe cafeluta intr-un mic oras numit Santo Domingo de la Calzada, in Spania. De prea mult bine romanesc, desigur. Cateodata, dar rar, mai vorbim pe skype si chiar si mai rar, ne intalnim pe malul grecesc al unei mari, gandindu-ne ce zmei eram si ce zmeuti am ajuns.

De ce am scris introducerea asta melancolica?
E greu sa tii o legatura la distanta cu un prieten. E si mai greu sa tii o legatura la distanta cand te despart mari si tari. Chiar si cu avansul maxim al internetului, nu esti tot timpul langa un calculator, ca sa ai o conexiune decenta la skype sau altceva. Iar convorbirile tip text nu sunt convorbiri, pentru ca dezumanizeaza complet ideea de discutie. Si daca munca ta nu are legatura cu internetul, ci cari ciment, esti sofer sau altceva, deja discutia nici nu mai are rost.

Iar in situatia asta sunt multi, foarte multi romani, plecati tot de atata bine, in Spania si Italia, incercand sa trimita un ban acasa, muncind, formand comunitati si incercand sa nu se rupa complet de familie, de copii si de viata de acasa.

Vodafone Romania, Vodafone Italia si Vodafone Spania au devenit o singura retea. Ca urmare a acestui fapt, utilizatorii Vodafone din cele 3 tari pot avea convorbiri nelimitate, fara costuri suplimentare.

Utilizatorii pot inregistra pana la 10 numere din retelele Vodafone Italia sau Spania cu care pot vorbi fara costuri suplimentare, iar inregistrarea numerelor se face in MyVodafone, prin SMS la 2800 sau apeland *100#. Portofoliul valabil pentru Cartela Vodafone este disponibil aici.

Pe langa asta, inca o veste buna din domeniul serviciilor oferite de Vodafone.
Daca mai tineti minte, acum un an am scris despre serviciul lor de transfer de bani, M-Pesa. Astazi, Vodafone vine cu o noutate.

Utilizatorii M-Pesa pot face transfer de bani direct catre un card bancar. Mai multe informatii despre modul in care poate fi folosit noul serviciu, puteti gasi aici.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.