S-a scris mult astăzi despre reorganizarea de la Cotidianul și testarea de cultură generală cu pix de la iRealitatea. Nu sunt în mediu și nu am eu căderea să comentez comunismul de la iLaritatea și F5 sau nesimțirea unui Bușcu, care are salariu cât toți jurnaliștii aruncați pe făraș odată cu reorganizările. Și nici faptul că acum ceva vreme, ăia de la iLaritatea se căcau pe ei în comunicate de presă, cum măresc ei salariile față de alții de la Intact, care le micșorau.

Vreau doar să spun o singură chestie. Sunt scârbit de rânjetele subtile ce lățesc fețele tuturor când se aduce vorba de asta. Toți sunt superiori, toți știau că așa se va întâmpla, toți spun că e normal și că oricum jurnaliștii sunt de căcat și își merită soarta. Scriu articole docte, din spatele monitoarelor, simțindu-se protejați de toate răutățile lumii, pentru că ei sunt altfel, ei nu greșesc, ei nu au greșit și normal, nu vor greși vreodată.

Nu, bă tonților, nu își merită soarta. Printre leprele din redacții, care de fapt întotdeauna vor rămâne agățate la locul lor, pentru că în general lepre sunt cei cu relații și rude sus puse, sunt OAMENII. Oamenii care muncesc nopțile, oamenii care aleargă pentru știrile pe care le preluați voi cu un simplu copy-paste, oameni care își scuipă plămânii pe călduri în goana după subiecte sau orbesc în fața monitoarelor, corectând sau făcând bun de tiparuri.

Sunt OAMENI care au familii, oameni care au muncit o viață și au fost puși de azi pe mâine în situația de a nu mai avea pâine pe masă. Oameni cărora li s-a încălcat minimul drept la un preaviz decent, nemaivorbind de salarii compensatorii, oameni care dupa mulți ani de muncă sunt puși de analfabeți comuniști să dea teste de inteligență, pentru a putea ulterior să le fie justificată concedierea.

De ce vă bucurați? Sunteți mai buni? Ați făcut ceva mai bine sau mai bun în viață?
Aș vrea să pot spune vorba lui Iisus “Cel ce se simte fără pată să arunce prima piatră”, dar mi-e că mă voi simți strivit.

Trăim într-o țară formată din oameni atât de drepți…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.