Pornind de la postul lui Viorel, mi-am adus aminte de ceva ce voiam sa spun de foarte mult timp, si tot uit, prins intre problemele zilnice.
Nu exista zi sa nu primesc cate un BUZZ pe messenger, in care un nene necunoscut ma anunta plin de satisfactie ca are si el domeniu si hosting si a auzit ca eu sunt un mare om pe internet si m-as pricepe sa fac o instalare de wordpress.
La raspunsul meu, relativ politicos, in care il anunt ca nu ma pricep, replica inevitabila, de fiecare data este “Cum adica nu te pricepi? Am vazut eu ca ai si tu blog. Hai ajuta-ma, ca fac si eu o cinste. Si daca e, poate imi pui si mie niste google de ala, ca am vazut ca ies bani.”

Ce as putea sa raspund, sa nu fiu considerat nepoliticos? Ca eu am invatat singur sa imi instalez wordpressul? Ca singur am invatat sa imi editez temele?
Oare ce raspuns as primi?
Va spun eu ce raspuns.
“Hai ma, ca nu e mare lucru am vazut eu”
Daca nu e mare lucru, de ce nu il faci tu, mai omule? E mai simplu sa apelezi la un strain? Care strain va face pe dracu in patru sa te ajute, pentru ca amandoi sunteti bloggeri si faceti parte dintr-o casta selecta?
Hai sa va ajut eu. Atunci cand spun ca nu ma pricep, de fapt NU VREAU SA VA FAC NIMIC. Atunci cand va redirectez catre un alt blogger, o fac ca sa imi bat joc de joi. Pentru ca sunteti lipsiti de bun simt. Pentru ca aveti impresia ca vi se cuvine tot.
Fiecare din noi, cei care avem site-uri si suntem subiectul invidiei voastre, cum ca facem bani, desi nu ii meritam, pentru ca suntem niste bloggeri slabi, mult mai slabi decat sunteti voi, am muncit ca sa invatam toate lucrurile astea. Am pierdut zile si nopti pe servere, invatand ce naiba face o baza de date, ce e ala un php, cum se seteaza un fisier de configurare. Asa ca, incercati sa bagati la cap, serviciile astea COSTA. Si costa bani, nu bere, nu un “raman dator”, nu un “hai ca te scot in oras”, nu “vorbim la telefon”. Nu
COSTA BANI. Intreaba-ma cat te costa. Iti voi spune un pret corect.
Dar atat. Nu suntem prieten, nu apartinem aceleiasi congregatii, nu suntem un grup select si misterios. NU.
Suntem oameni, cu nevoi si cu familii.
Daca nu poti intelege asta, intreaba-te in continuare de ce nu primesti nici un raspuns la apelurile tale disperate pe messenger.
Hint: Pentru ca in dreptul casutei tale, yahoo a inventat butonul IGNORE.