De la Radu.

– Azi am inteles ca au fost mai multi care au trecut decat ieri
– Am intalnit drame de tot felul, de la sarmana care nu mai avea acte din cauza ca i-a luat foc apartamentul de la bombardamente si pana la o femeie cu doi copii de la 150 km de kiev, ceva sat/oras cu J… cred ca ai si avut articol pe blog.
– Ucrainienii cu care am vorbit, au zis ca nu se asteptau ca romanii sa ii trateze asa, si habar nu aveau ca romanii sunt asa (asta imi intareste convingerea ca vamesii ucrainieni chiar le baga prostii in cap uneori)
– in continuare mobilizarea e exemplara, oamenii stau cu cate doua trei paturi pe ei sa ajute. Aici nu se doarme.
– Dupa ce m-am asigurat ca toti caltorii sunt urcati in autocar si ca au documentele la ei, instinctul mi-a zis sa revin in fata autocarului si sa le urez toate cele bune, am strigat “Slava Ukraini”. Raspunsul lor a fost tot in ucraineana dar intr-o sincronizare perfecta. Regret amarnic ca nu am surprins momentul.
– am reusit sa mananc prima masa pe la 6.

To do:
– inca incerc sa prind liber pe Florian coordonatorul sa imi zica concret de lista aia.
– mai am 1060 ron, sa vedem ce facem cu ei.

Maine din pacate va trebui sa ma intorc. Le voi lasa echipamentul wireless as long as they need, si daca o fi bine mi-l pot trimite prin curier sau pot eu sa mai vin. Oricat de mult as vrea sa raman, din pacate trebuie sa imi dedic atentia noului job. 🙁

De la mine:
Astazi poate reușește Radu să facă rost de lista cu ce au nevoie cei de la asociația care se ocupă acolo de tot și o să o punem aici. Banii care vor mai intra mâine, trimiși prin bancă, împreună cu ce mai e, îi voi folosi să cumpăr de pe emag lucruri din listă și voi puteți face același lucru, dacă vreți, pentru că vor fi lucruri de strictă necesitate, de care oamenii au nevoie pentru a-și păstra o fărâmă de demnitate. Am înțeles de la Radu că acolo e o asociație care se ocupă de transportul oamenilor, o să le virez și lor, când voi avea contul, ce bani vor mai fi, ca să aibă de combustibil. Cam atât e tot ce ne-a trecut nouă prin cap. După care o să mă întorc la munca mea, pentru că e foarte greu să mă ocup de toate, simultan, sunt singur și nici agenție de presă, nici ONG 🙂

Mulțumesc tuturor!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.