Se duc în china, mai exact.

GOOGLE IS PLANNING to launch a censored version of its search engine in China that will blacklist websites and search terms about human rights, democracy, religion, and peaceful protest, The Intercept can reveal.

Știți cum e, apărăm drepturile și libertățile, suntem flamura și fanionul democrației, dar când e vorba de 1 miliard de oameni, o mai dăm dracului de democrație și le explicăm că nu există nici ea, nici drepturile omului, nici religia, iar la Tien An Men a fost doar o provocare. Banii nu au miros, iar publicitatea nu are culoare.

Trist e că oamenii așteaptă și de la corporații salvarea ACEEA care nu a venit și nu va veni niciodată, așa cum a așteptat și bunicu americanii și a murit blestemându-i. Pe ei și pe Radu Câmpeanu, că a distrus PNL-ul, partidul lui.

Iar corporatiile, fiind niște entități care trăiesc din acțiuni, nu au niciun interes, altul decât profitul maxim. Așa că for profita de orice portiță legislativă, orice glumiță legală ca să câștige bani. Știu, domnul Groningen de la Raiffeisen era în piață. Dar credeți că, dacă mâine Veorika anunță că băncile care își pun PSD la siglă primesc reducere de 5% la impozit, Raiffeisen nu o să o facă pentru că verticalitate, demnitate și onoare?

Poate sunt eu paranoic, dar simt că se strânge un cerc în jurul nostru, cerc din care nu avem scăpare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

15 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cercul exista, sub diferite forme, dinainte să îl observi tu.
    Important e ce facem noi în aceste condiții.

  2. #3

    Ideea de libertate se va restrange tot mai mult in viitor, si se va restrange fara violenta, ca in treccut. Pur si simplu iti taie accesul la anumite informatii, la anumite lucruri si omul se va obisnui cu asta.

  3. #5

    își închipuie cineva cum ar arăta china ca libia sau siria, dar cu sute de milioane de refugiați?
    așa că ciocu’ mic că știu cum să conducă țara tovarășii chinezi

  4. #6

    Oare cum se impaca miscarea asta cu valorile Google?

    Google’s 10 Core Values highlighted below:

    Focus on the user and all else will follow.
    It’s best to do one thing really, really well.
    Fast is better than slow.
    Democracy on the web works.
    You don’t need to be at your desk to need an answer.
    You can make money without doing evil.
    There’s always more information out there.
    The need for information crosses all borders.
    You can be serious without a suit.
    Great just isn’t good enough.

    • #7

      There’s always more information out there
      le pune asta ca disclaimer si e ok.

  5. Boss, intri in depresie, serios. Ia o pauza, respira un pic, fa ceva.

  6. #9

    functiile google sunt restrictionate pentru fiecare tara in parte. ei ii spun optimizare sau algoritm insa daca un francez cauta pe google.fr “syria” nu o sa-i dea aceleasi rezultate cu un roman care face acelasi lucru pe google.ro.
    acelasi lucru si in china.

    google are nevoie sa intre pe piata chineza pentru ca masini conectate, autonome, google play, voice assistant si android si o va face la fel si in rusia unde yandex e rege.

    ca ne place sau nu, libertatea e o notiune discutabila care conteaza cu adevarat doar pentru filosofi sau conspirationistii care cred ca masonii vor sa-i controleze ca in “1984”.
    guess what? nici n-a fost nevoie de “Partid” ca sa ne instalam ecrane in toate casele, am facut-o singuri. unde mai pui ca majoritatea milenialilor tineri si generatiile mai tinere au GPS-ul tot timpul activat pe telefon si se “check in-uiesc” singuri fara sa se mai simta urmariti.

    • #10

      Eu unul nu sunt catusi de putin ofticat de faza cu urmaritul. In primul rand nu ma urmareste un om pe mine personal, ma urmareste un script si care daca nu vede vreun trigger ma ignora cu succes. Panica asta cu urmaritul si ascultatul cred ca e de pe vremea cand existau centralele alea analogice, atunci te asculta gigel de plictiseala. Cand o sa apara calculatoarele cuantice atunci poate o sa fie putin altfel, dar alea momentan sunt departe de momentul ala.
      Ma oftica doar partea cu controlul informatiilor si al stirilor, dar si asta e tot o practica veche de cand lumea, doar ca acum s-a mutat pe internet.

  7. #11

    Interesul poarta fesul…

  8. #12

    Segnor, tu cum crezi ca CIA si NSA planuiesc sa infiltreze in China?

  9. #14

    Despre ceea ce se intampla la scara planetara, eu unul sunt optimist.
    O fraza precum “Cuie guvernului minez care incalca drepturile omului” mai trece din cand in cand de firewall. Lumea e azi mai libera si mai deschisa ca oricand. Faptul ca mai sunt accidente precum Trump, al-Assad, Erdogan, sau – ultimul pe lista – Dragnea, care pun botul la cuia de mai sus nu schimba prea mult situatia. Ei ajung la cosul de gunoi al istoriei, (preferabil singuri, daca nu impreuna cu natiunile care ii urmeaza) dar dupa un timp lumea isi urmeaza cursul si evolueaza in bine.

  10. #15

    Un roman mișto cu și despre Tiananmen e „Beijing Coma” de Ma Jian. Are și scene de sex (cu personajul comatos). Dincolo de cazurile de disidență alese pe sprânceană de sensibilii occidentali (gen Ai Weiwei, un artist submediocru care mai iese din când în când la poarta vilei din Beijing să spună cum luptă el cu sistemul), greul tot laobaixingii îl duc. Chinezului de rând i se rupe completamente de Google și cenzură, dar nu și-a pierdut întrutotul simțul dreptății și îndură dârz. A, și un documentar tare: www.imdb.com/title/tt1426381/