Noile televizoare AF9 OLED și ZF9 LCD din seria MASTER de la Sony marchează un moment important redând imagini de cea mai înaltă calitate, așa cum au intenționat creatorii lor.

 

Sony Europa anunță două noi modele de televizoare, care oferă o calitate a imaginii fără precedent, datorită integrării mai multor tehnologii și soluții proprietare Sony cu procesorul de ultimă generație Picture Processor X1™ Ultimate. Noile televizoare AF9 OLED și ZF9 LCD fac parte din seria MASTER – un nume pe care Sony l-a rezervat exclusiv pentru modelele de televizoare cu cea mai înaltă calitate a imaginii. Obiectivul Sony este de a crea televizoare care redau imaginile extrem de fidel, așa cum au intenționat creatorii de conținut, iar seria MASTER oferă o calitate a imaginii apropiată de aceea a unui monitor profesionist dintr-un studio de producție de filme. Cei mai experimentați ingineri responsabili de calitatea imaginii de la Sony au dezvoltat și implementat un set foarte strict de criterii de evaluare a produselor, de aceea Sony este încrezător că seria MASTER oferă cea mai înaltă calitate a imaginii, în orice locuință.

Cele două modele ale seriei MASTER, AF9 și ZF9 sunt echipate cu un procesor nou de generație următoare, Picture Processor X1 Ultimate. Acest procesor joacă un rol esențial în obținerea unor imagini fidele pentru seria MASTER.

Sony deține o expertiză recunoscută în dezvoltarea de camere și monitoare profesionale și știe că precizia în construirea componentelor pentru prelucrarea semnalelor are ca rezultat imediat o diferență vizibilă la nivelul întregii imaginii. Picture Processor X1 Ultimate poate detecta și analiza fiecare obiect dintr-o imagine cu ajutorul noii tehnologii Object-based Super Resolution de la Sony. De asemenea, Object-based HDR remaster a fost îmbunătățit semnificativ, fiecare obiect putând fi acum remasterizat individual pentru a obține o profunzime mai bună, o textură mai exactă și imagini mai realiste.

Sony este recunoscut pentru faptul că lucrează cu profesioniști. Încă din anul 2000, impreună cu Sony Pictures Entertainment s-a creat un Picture mode care îndeplinește criteriile creatorilor de conținut, iar recent standardul HDR a fost inclus în procesul de creare al filmelor. Pentru seria MASTER, în colaborare cu Netflix, Sony lansează „Netflix Calibrated Mode”. Această funcționalitate unică a fost concepută pentru a reflecta aceeași calitate a imaginii ca în studioul de televiziune, pentru a păstra viziunea și intenția creativă a artiștilor. Prin simpla accesare a unui meniu de setări, Netflix Calibrated Mode reproduce cu fidelitate imaginile pentru a aduce fiecare poveste la viață. Pasionații de divertisment se pot bucura acum de această experiență când urmăresc serialele TV preferate, filmele, documentarele și multe altele pe Netflix.

De asemenea, seria MASTER este compatibilă cu CalMAN®[1], cel mai bun software de calibrare a afișajului de la Portrait Display. CalMAN este utilizat la scară largă de către profesioniști ca instrument pentru a asigura controlul calității conform cerințelor stricte ale creatorilor de conținut în ceea ce privește difuzarea, producția și postproducția. Datorită CalMAN, calitatea imaginii este menținută pe întreaga durată de viață a televizorului.

Inovații în imagine TV, sunet și design

Vârful de gamă AF9 TV vine echipat cu Pixel Contrast Booster, panoul de control original pentru OLED de la Sony. Acesta maximizează gama dinamică prin mărirea zonei de reproducere a culorilor la o luminozitate ridicată. Imaginile sunt îmbunătățite cu detalii și texturi suplimentare.

Televizorul AF9 OLED oferă o calitate înaltă a sunetului datorită noii tehnologii Acoustic Surface Audio+™. Acoustic Surface™ a fost introdus pentru prima dată anul trecut cu seria A1, fiind inclus și în seria AF8 din acest an. Acoustic Surface Audio+ este dotat cu un actuator suplimentar aflat în centrul ecranului și cu un canal adițional subwoofer, cu un sistem de sunet cu până la 3.2 canale. Actuatorul central suplimentar acționează la fel ca difuzoarele centrale ascunse în spatele unui ecran AT (transparent acustic) specific cinematografelor. Cu cele trei actuatoare și două subwoofere orientate lateral, AF9 creează un câmp sonor bogat, care îmbunătățește considerabil experiența de vizionare. De asemenea, modelul AF9 are un speaker mode central, care permite ca Acoustic Surface Audio+ să fie folosit ca difuzor central al unui sistem home theatre.

AF9, cu afișaj OLED, reprezintă o fuziune ingenioasă a imaginii și sunetului. Toate funcționalitățile sunt concentrate într-un singur design – ecranul și suportul acestuia. Are un cadru rotunjit, foarte neted și un suport acoperit cu material. Aceste caracteristici permit AF9 să aibă un impact vizual remarcabil și, în același timp, să se integreze ușor în orice mediu.

Noua funcționalitate X-Wide Angle a televizorului LCD ZF9 păstrează calitatea imaginilor, indiferent de unghiul din care sunt vizionate. Datorită unui unghi de vizualizare mărit, este redus procesul de schimbare a culorilor atunci când imaginile de pe ecran sunt vizionate în exteriorul axei, astfel încât culorile rămân la fel, indiferent de poziția spectatorului. În plus, tehnologia X-Motion Clarity™ reduce efectul de motion blur fără a sacrifica luminozitatea și permite astfel modelului ZF9 să depășească provocările obișnuite întâlnite la panourile LCD.

Rama modelului ZF9 are un finisaj negru, similar celui unei camere DSLR, care se deosebește de aspectul metalic al televizorului. Aspectul minimalist se extinde la suport, care este turnat în aluminiu.

Seriile AF9 și ZF9 includ Android TV™, care permite explorarea unei lumi complexe, de filme, muzică, fotografii, opțiuni de căutare, jocuri, aplicații și multe altele. Funcția de căutare vocală facilitează găsirea de conținut, adresarea de întrebări sau controlarea televizorului. Echipat cu Chromecast™ încorporat, poate trimite foarte ușor conținut de pe smartphone sau tabletă direct la televizor, în timp ce accesul la Google Play™ permite vizionarea filmelor preferate, emisiunilor TV și sesiunilor de jocuri pe televizor.

Sony va anunța disponibilitatea seriei MASTER în Europa la o dată ulterioară.

 

Modul exclusiv TV „Netflix Calibrated” al seriei Sony BRAVIA MASTER aduce în locuințe calitatea de studio a imaginii

 

Sony împreună cu Netflix dezvăluie Netflix Calibrated Mode pentru seria de televizioare Sony BRAVIA MASTER. Acest mod este special conceput pentru a asigura păstrarea calitității imaginii în conformitate cu viziunea regizorilor. 

În ultimii ani au avut loc progrese tehnologice remarcabile, care au avut un impact fără precedent asupra modului în care divertismentul TV și filmele sunt consumate. Atât Sony cât și Netflix au fost pionierii acestei industrii în ceea ce privește producția și distribuția de conținut, colaborând direct cu creatorii pentru a aduce poveștile lor în rândul consumatorilor de divertisment din întreaga lume. Sony și Netflix au depus eforturi pentru a dezvolta și susține tehnologiile de ultimă oră, cum ar fi rezoluția de 4K, HDR (high dynamic range) și sunet Dolby Atmos™, care le permit profesioniștilor să își exprime viziunea într-un mod autentic.

Modul Netflix Calibrated este disponibil exclusiv pe televizoarele din seria Sony BRAVIA MASTER, AF9 OLED și ZF9 LCD. Acest mod asigură o experiență de vizionare pe Netflix fidelă cinematografului. Dezvoltat de inginerii de calitate a imaginii Sony în colaborare specialiștii în culori de la Netflix, modul Netflix Calibrated oferă o calitate a imaginii apropiată de cea a unui monitor master utilizat drept referință standard în studiourile de producție de filme cinematografice. Cu un meniu simplu de setări, utilizatorii Netflix se pot bucura de culori precise și de un contrast dinamic riguros. Această experiență este accentuată în timpul vizionării emisiunilor cu impact vizual puternic, cum ar fi seria originală Netflix Lost in Space cu peisaje și creaturi integrate într-o lumină spectaculoasă.

„Recent am vizionat Lost in Space și am fost uimit de peisajele pline de viață: păduri luxuriante, zone înzăpezite și alte elemente vizuale care m-au dus mai aproape de aventurile familiei Robinson”, a declarat Scott Mirer, Vice President, Device Partner Ecosystem al Netflix. „Abia așteptăm să le putem oferi membrilor Netflix din toată lumea care vor utiliza seria Sony BRAVIA MASTER o experiență fantastică și, pentru prima dată, să le furnizăm imagini master fidele calității de studio chiar în propria sufragerie prin modul Netflix Calibrated.”

Seria Sony BRAVIA MASTER cuprinde două televizoare noi, AF9 OLED și LCD ZF9. Cu expertiza de jumătate de secol a Sony în ingineria TV, seria MASTER oferă cea mai bună calitate a imaginii posibilă în locunițe. Aceasta dispune de o varietate de funcții inteligente și este singura serie de televizoare care oferă modul Netflix Calibrated.

Sony va anunța disponibilitatea și prețurile televizoarelor din seria MASTER în Europa la o dată ulterioară.