Ce se intâmplă acum în Texas este exact demonstrația a ce se poate întâmpla atunci când, cu timpul, creștinismul se cocoață la frâiele puterii politice și își pune programul în aplicare. Bătaia de joc la adresa femeilor, considerate host bodies, este epică și nu văd vreo cale de rezolvare sau schimbare, nici măcar în timp, ce este acolo este o necroză care nu are cum dispărea decât prin excizie.

Desigur, nu este singura manifestare, Polonia este mult mai aproape de noi și este în exact aceeași situație, același dispreț creștin față de om și umanitate, aceeași aroganță supremă de Dumnezeu ne ghidează pașii. Sau cărțile arse din școlile canadiene de către Consiliul şcolar catolic Providence, mizerie umană față de care Equillibrium sau Orson Wells par niște băieței catolici gata de sacrificiu.

O să ajungă și la noi valul ăsta de credință? Sunt aproape sigur, societatea este manipulată de zeci de ani în direcția asta. Religia instituționalizată în școli, donațiile consistente ale politicienilor, din bani publici, către biserici, pentru ca preoții să facă propagandă politică, școala din ce în ce mai distrusă, care scoate analfabeți pe bandă rulantă, dar cu crucea în frunte, toate sunt motive care, într-un final, vor conclude într-o democrație religioasă.

Bătaie de joc. Anul 2021 și noi reclădim evul mediu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.