cutitul de aur

Pentru că tot e weekend, sărbătoare și oricum plecați la grătărel pe undeva, ați putea, măcar pentru o dată, să abandonați clasica ceafă în baiț și micii nelipsiți și să vă faceți un grătar adevărat.

Recomandarea bursucului gastrointestinal este măcelăria Cuțitul de Aur. Pe Ritmului 2. Puteți începe cu o pastramă de berbecuț, preparată și condimentată in house. Sau, de ce nu, de vițel. Sau de miel. Sau pui, condimentat ca la mama tuturor turcilor. Sau adana kebab, condimentat și dulce de leșini lângă el. Sau chiftele turcești, numai bune de pus pe grătar. Cu niște humus pe lângă. Toate făcute de turcafleții reali din spate.

Serios, puteți încerca și lucruri noi, în afară de râgâială de bere la pet și mici de la Cora sau Auchan.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

46 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Un păstrăv pe grătar, la Albota? 🙂

    • #2

      Păstrăv mai prost ca la Albota am mîncat doar făcut de mine.

  2. #3

    Dublez si eu recomandarea. Numai lucruri faine am luat de la ei.

  3. #4

    Macelaria Pion din piata Anton (fara beton) din Ploiesti. Au de toate, printre altele si niste mititei cum n-am mai mancat nicaieri.

  4. Recomand macelaria Bia de pe str. Sebastian

    • Chiar.. eu stau pe langa sebastian, dar n-am cumparat niciodata de acolo. Chiar o sa incerc 🙂

    • #7

      Wow, adica eu vin din alt cartier sa iau carne din Sebastian si voi cei de acolo nu luati de la Bia. Ce tare!!!!11 😀

    • ca să fie clar, măcelăria se numeşte “La Bia” :)) am poze!

  5. Cred ca iti era foame cand ai scris articolul asta. Daca nu-ti era tie atunci, imi este mie acum 🙂

  6. Am 2 gratare maine. 🙂 Toate-s bune!

  7. #11

    La Bulgari – langa Piata Trapezului
    Marius – Sos Pantelimon

    • #12

      Yep, confirm aia de la trapezului. Trebuie doar sa ai rabdare. Eu de cate ori am fost mereu am stat la coada macar 30 minute. Full de oameni era.
      Si mai e aia de la dristor, cu berbecut, oaie, vita numai buna pt salrma, etc Al Nour ii zice, is niste turcaleti.

  8. Din batatura se cumpara carnea.

    Sunt beat curca!

    Asa sa ne-aute dumenzau!

  9. #14

    sau burgeri din carne de bizon. recomandat pt aia care au grasime multa pa abdomen. pt grasime pe solduri e recomandat pui la la gratar. samd. vazut la Dr.Oz show.
    si pestele e cel mai recomandat. un somon cu niste lamaie ……uaaauuuu ce bun e.
    sau niste creveti iarasi cu lamaie si cu un mujdei cu putin iaurt (fara castraveti, nu tzatziki) iarasi sunt superbi.
    si-mi bag pula-n bere.
    VIN ALB DEMISEC.
    pofta buna!
    aahhhh, ce sarbatoare e acu? ca la noi e sarbatoare tot timpul. daca nu e, inventam una, ca scuza.

  10. Steak vita de la Billa, probabil cea mai buna carne din comert……Se incinge o tigaie de teflon, iar dupa aruncam carnea condimentata cu sare si piper. In cateva minute e gata, ti se topeste in gura…..Daca va place carnea bine prajita nu va recomand, aceasta e comestibila doar in sange, altfel va fi greu de mestecat.

  11. #16

    Măcelăria turcească din Piața Griviței din Constanța.

    Și mici de la Dobrogea. Și ăia de la selgros sunt buni.

    • #17

      nu mai e macelaria aia. etecs parca se numea. avea cea mai buna pastrama uscata din lume

    • #18

      eteks nu mai e, dar mai au ceva cantine parcă + cherhana la Histria (prea scumpă și departe imo). În Piața Griviței, chiar pe colț, măcelăria Istanbul. Adana, Urfa, frigărui de berbecuț, e bine 🙂

    • #19

      mai bine facem pastrama din tiganii care locuiesc in zona aia

    • #20

      mananci tu carne de cioara…

    • #21

      confirm.cea mai buna adana aici o gasesti.afumi juma’ de cartier dar e bestiala!

    • #22

      Mai era o macelarie turceasca pe Tomis, pe dreapta cum vii dinspre Dacia (CT), insa nu stiu cum e

  12. #23

    Selgros über alles!

    • #24

      asa este, dar te mai saturi. plus ca la ala de langa mine se renoveaza si nu prea au carne afara

  13. #25

    Mircea Macelaru careva de pe.Ion Mihalache? Sunt f. renumiti

  14. #34

    Trecut pe to-do list. Done.

  15. Macelaria de pe Mântuleasa e, la fel, foarte tare. Ajuta si ca e mai “in centru”

  16. #37

    Godac (cel putin unitatea din Militari, capatul lui 336), Sibieni…
    Ma rog, nu stiu daca e carne fix de gratar la Sibieni, insa au produse bune in general.

    • #38

      Micii de la Godac sunt chiar bunuţi.
      Au compoziţie ok, mirodenii, usturoi, bicarbonat (de se umflă uniform şi se pot gratarigi uşor) şi sunt foarte gustoşi.

      Au şi în Roşu/Chiajna un magazin. Recomand să luaţi de acolo, că sunt proaspeţi. Cei vânduţi la Apusului (cap 336) sunt aduşi de la carmangerie şi par mai stătuţi, parcă.

  17. #39

    Prietenul lui tata, behbut. Macelaria berbec cumparat de la ferma, facut la rotisor in curte deasupra unui jar cu lemne de nu stiu care, condimentat ca la el acasa si dupa cateva ore bagat cutitu in el pe parti, ca sa se fragezeasca si inauntru , cand s-au copt cat de cat, taiate coastele si caramelizate la cuptor de macelaria Sara, sotia lui behbut.

    Yuuuum !

  18. Naser, vis-a-vis de Domenii, pentru carne buna de oaie, porc si vita bune la Godac si peste la Obor.

  19. #41

    Pe astia nu ii stiu, ca am plecat de vreo zece ani (si fix acolo stateam). Dar bag mana in foc pentru turci, mari meseriasi in pregatirea carnii.

  20. #42

    Hehe, se afla la 1-2 minute de mine, dar nu i-am dat niciodata atentie. Trebuie sa le fac o vizita! 😀

  21. #43

    ca principiu: de vreo trei ani nu mai cumpar carne din supermarket, prefer o macelarie de cartier, este mai personalizata si iti poate satisface cam toate gusturile.

  22. Carnea de la Kaufland pentru gratare mai e buna..

  23. #45

    Macelarie arabo-turceasca este si in piata la Minis.

  24. #46

    in cautarea kebabului perfect am poppsit si eu pe la cutitul de aur …. si tot nu avea nici o treaba cu ce doream eu…. si am mai cautat si alte recomandari etc etc nimic sa se asemene… pana cand edessa a inceput sa vanda si carne ( scump , dar ce trebuie) 50lei kilu de kebab 60 frigarui de vita/berbecut (alea de berbecut sunt fenomenale)
    edessa62 sau 63 . ro cel mai bun restaurant turcesc