Mă uitam la discuțiile astea din jurul consolidării/amenajării/recondiționării blocurilor, în perspectiva cutremurelor care vor veni și acum doar fac un demo în Turcia.
Absolut, peste tot, nu se face nimic pentru că există un domn sau doamnă, pensionar sau nu, dar mai mult pensionar, care se opune cu înverșunare acestei decizii, pentru că el/ea e sărac/nu e de acord/anunnaki/insert orice altceva care Vrea să ne ia banii și să ne țină oprimați.

Când locuiam în Constanța, stăteam la ultimul etaj și ne ploua în casă. Izolația blocului era antică, nimănui nu îi păsa. S-a făcut ședință cu locatarii, am fost singurii care am vrut să se izoleze acoperișul, restul au zis că nu e treaba lor, nu îi interesează. Vecinul de palier chiar a decis că lui nu îi plouă și probabil avem un interes ascuns.

Așa că m-am dus și acum cumpărat izolație, butelie, arzător și, în câteva zile, ne-am izolat acoperișul singuri. Fix pe limitele apartamentului.
Rezultatul? Vecinii ne-au reclamat la poliție pentru lucrări fără autorizație. Se pare că nu necesitam autorizație, problem solved. Vecinul ne-a făcut reclamație la asociația de locatari că am am izolat doar la mine, ce mare lucru, dacă tot eram acolo, nu puteam să îi fac și lui, să izolăm blocul? Asociația de locatari a făcut infarct când ne-am dus și le-am dat factura de la cumpărarea materialelor, a mai făcut infarct încă o dată când le-am arătat că așa este legea, dacă ei nu vor să își facă treaba, lucrările în regie proprie le decontează tot ei, după aia.

Niciodată nu va exista unanimitate într-o asociație. Pentru că oamenii, în sinele lor, sunt majoritar scârbe. Și, dacă au posibilitatea să facă rău cuiva, o să îl facă fără probleme. La mine în PTM nu voiau să plătească reparațiile la lift pentru că Noi nu folosim liftul. Gen.

Așa că regula asta a unanimității trebuie să dispară. Majoritatea simplă decide, nu îți convine, vinde și mută-te în alt loc. În Suedia, de exemplu, dacă asociația de locatari consideră că nu ești potrivit pentru bloc, te poate obliga să vinzi și să pleci de acolo.

This…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.