Săptămâna trecută mi-am exprimat îndoiala privind realitatea alcătuirii topului Zelist. Cătălin Teniță, administratorul Zelistului, mi-a explicat pe un ton doct că greșesc, că sistemul merge, că zelistul funcționează pe bază de algoritmi complecși, algoritmi în care blogul lui Tudor Chirilă, aflat pe locul 4 în top, oferă 2.5193 puncte, iar blogul lui Cabral, aflat pe 2, oferă 0,8 puncte. Un calcul interesant și extrem de algoritmic.

Fiind eu mai slab la matematică, am avut răbdare și am mai așteptat o săptămână. Iar după o săptămână trag linie şi calculez din nou.

Am revenit din nou pe locul 13. Ce bloguri linkează către mine, în ordinea primelor 3?

# 1. cabral.ro (Scor: 13.1775 | Ofera: 0.0818)

# 2. visurat.ro (Scor: 10.4153 | Ofera: 0.3255)

# 3. blogatu.blogspot.com (Scor: 7.5920 | Ofera: 0.0277)

Față de săptămâna trecută, a reapărut orădeanul. Dar, la fel ca în săptămâna trecută, unde este linkul de la zoso? Acum 3 săptămâni, deși aveam linkuri pe zoso.ro către mine, nu exista nimic în zelist. Săptămâna trecută am avut două linkuri pe zoso.ro, în două zile diferite.

 zelist 

În aceleași zile, am avut link și de la piticu.ro. Tot de 2 ori. La fel ca și în săptămâna anterioară, linkul său nu se regăsește în linkurile către mine. Eu ce sa cred? Ca i-au scos pe zoso si pe piticu din zelist? Oare vor folosi si de data asta scuza ca "erau picati"? Oare zoso a banat robotul zelist? Nu prea cred, ca acum cateva zile avea 2 articole pe prima pagina, unul care linkuia catre mine.

Deci? E bine, Catalin, am inteles, vrei sa parsezi toate blogurile pentru ca apoi sa le vinzi clientilor interesati o monitorizare a blogosferei. Nu e nimic rau in asta si chiar e o idee minunata. E rau ca nu recunosti ca sistemul greseste si grav. Tocmai ti-am dovedit ca vorbele tale nu valoreaza nimic si ca ZeList e un top facut un pic dupa ureche. Nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.