Uber ar putea fi interzis în Cluj-Napoca. Este decizia Tribunalului Comercial care, după cum se arată în motivare, a hotărât încetarea şi interzicerea serviciului de ride-sharing din cauza practicilor de concurenţă neloială.

Există o chestie bună și una proastă la decizia aceasta, care prefațează decizia finală, de interzicere a Uber în Cluj.

Chestia bună e că toate acestea duc la o reglementare legală a aplicației și a concurenței cu taximetriștii. Reglementare îneamnă și ITP ca taximetriștii, și taxe ca taximetriștii, și asigurări ca taximetriștii etc. Și vor dispărea și cazurile pentru care oamenii se mută de pe Uber pe Taxify, cele cu refuzatul curselor scurte. În plus, Uber nu va mai putea susține că nu e un serviciu de taximetrie, ci doar pune în legătură oameni care au treabă în același loc. BTW, Uber Eats e tot o punere de legătură între oameni care mănâncă în același loc?

Partea proastă este că deschide niște precedente pentru COTAR și restul de gunoaie care conduc mafia taximetriei din românia. Iar asta e prost, pentru că COTAR, ca orice serviciu mafiot, e interesată doar de a avea excusivitate în transportul intern de persoane. Și în niciun caz nu e interesată de un transport mai bun, mai sigur, mai confortabil pentru oameni. Dimpotrivă, cu cât e mai urât, cu atât mai mult câștigă ei.

Între timp, fiți pe fază la invadarea canalelor media de către povești îngrozitoare cu taximetriști, bătăi, violuri, ceva de genul. Nu, nu vor fi plătite de Uber, stați liniștiți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.