CU siguranță a tremurat de fericire și în voi pipota când a declarat Tudose că

Eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»

Pare bine, nu? Doar toți urâm băncile, me included, cu patimă, chiar. Comision de verificare cont, în 2017, se aude, BT? Curs valutar preferential plus 2%, în 2017, se aude, ING? Trebuie să veniți să faceți cerere dacă doriți să văeliberăm un nou card de debit, în cazul expirării celui vechi, în 2017, se aude Raiffaisen? Comision de depunere în cont 5 lei, dar nu poți plăti online, ci trebuie la casierie, în 2017, se aude, BCR?

Doar că nu. Din 2 motive mari. Declarația primului ministru nu e egală cu declarația lui Mircea Badea. Declarația conducătorului de facto al statului este egală cu posibila declanșare a unei crize uriașe în sistemul bancar, un raid asupra depozitelor, cu consecințe criminale asupra economiei, care există fix prin sistemul bancar. Nu credeți? Păi de unde credeți că se împrumută Tudose 500 de euro pe secundă? Nu de la băncile din românia, conform legii? Dacă băncile îi zic pas, cu ce acoperi deficitul de cont curent, deficitul de pensii și tot restul deficitelor pe care mirabila guvernare le-a făcut în 2017?

Și cel mai important motiv este că guvernul PSD, prin persoana prim ministrului Ponta, ne obligă, prin lege, să folosim băncile pentru orice tranzacție mai mare de câteva mii de euro. Nu avem voie să cumpărăm mașini, apartamente sau alte bunuri de folosință îndelungată altfel decât prin bancă, sub amenințarea pedepsei cu închisoarea. Nu avem voie să plătim cash decât o sumă infimă zilnic. Nu avem voie să ne primim, de exemplu, alocațiile copiilor, altfel decât pe card.

Deci, să ne înțelegem, dacă ești marioneta lui Dragnea, ai voie să nu folosești băncile, iar restul săracilor trebuie?
Ca să ne înțelegem, nu de alta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.