Port barbă, sau, în fine, păr facial, încă de la primele sale semne de apariție, întâi sub formă de cioc, mustață și cioc, mustață, cioc și perciuni, barbă full. Din păcate, nu sunt foarte mulți tătari bărboși pe lume, iar eu chiar sunt foarte păros pentru un invadator de ăsta, din fericire. Mno, aș fi vrut și eu să am barbă ca a lui Hădean, dar dacă nu este, nu este.

Din păcate, again, am și o formă ușoară de vitiligo, care m-a albit în barbă cu mult înainte de vreme, pe lângă ce am mai albit eu de la atâtea femei și greutăți pe capul meu. Așa că, atunci când mi-am dat seama că încep să semăn cu Moș Crăciun, am decis că e momentul să renunț la barbă și să trec la o față curată.

Din păcate, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu socoteala de la nevastă. Pentru că soția a decis că arăt mult mai bine chel și cu barbă, decât invers. Așa că, vreau, nu vreau, am barbă. Dacă așa s-a decis, csf?

Partea proastă cu barba mea e că este, ca și fostul păr ce îmi acoperea pleșuvia, creață. Adică oricât aș lăsa-o să crească, este de aceleași dimensiuni, se face ca un aluat de cozonac în jurul feței și cam atât. Deci nu merge oricum să arăt ca Hădean sau Gaben.

Acum ceva vreme am luat o mașină de tuns de la Philips, mașină pe care nu o recomand nimănui, pentru că grătarul acela din față nu eliberează părul, adică, după fiecare trecere cu ea, trebuie să o cureți cu periuța, altfel treci degeaba.

Cu mașina asta mă fac zero pe țeastă și încerc să mă tund la o anumită dimensiune în barbă. Ceea ce este foarte greu, pentru că, pur și simplu, nu reușesc să mă fac egal sub nicio formă, din cauză firelor crețe și rebele.

Merită să îmi iau ceva dedicat pentru barbă, o mașină dedicată are altfel modulul de tăiere, egalizează mai frumos? Știu că e de râs, but the struggle is real, chiar e chinuitor pentru mine.