Avem la bloc o vecină, când eram copil, doamna Scorlea. Doamna Scorlea era prietena mea, pentru că stătea la etajul 1 și mă primea să beau apă când eram încălzit de la alergat de joacă, ca să nu mai urc până la 9, pentru că nu funcționa liftul, societatea comunistă multilateral dezvoltată trebuia dezvoltată cu sacrificii. Avea și 80 de ani, bănuiesc că era fericită că cineva mai vorbea cu ea.

Ei îi mai povesteam lucrurile urâte din viața mea, certurile, bătăile, nedreptățile, pentru că nu aveam cui altcuiva să spun. Probabil, fără ea, aș fi fost mult mai sărit de pe ax față de cum sunt acum.

În general, poveștile mele se încheiau cu mine spunându-i că nu îmi doresc nimic mai mult pe lume decât să cresc mare și să scap de tot, să fiu liber și să nu mă mai uit înapoi. La care ea îmi spunea, invariabil, în glumă

– Trece anii, mamaie, trece și nici nu o să îți dai seama că deja ești bătrân și că era bine să fii copil.

Au trecut anii, doamnă, pentru toți. În continuare sunt fericit că am crescut și am scăpat, nu îmi pare rău că nu mai sunt copil, am urât îngrozitor anii ăia, dar, al naibii ei de ani, au trecut prea repede. La minte mă simt de 27 de ani și nici nu cred că au trecut atât de repede.

De fapt, voiam să zic că ieri a terminat fiică-mea cea mare clasa a 4 a și, oficial, în toamnă, începe cursul gimnazial. Pur și simplu nu știu când naiba s-a dus timpul, că ieri o duceam în anul 1 la grădiniță…

17 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Norocu’ matale e c-ai pile si reduceri la furnizoru’ nr 1 de topoare.

  19

 2. #2

  Tot e bine ca te simti de 27, altii sunt de vreo 4 pe dinauntru. Si e bine ca ai scapat din pozitia in care erai atunci.

  Iar acum, sa curga glumele cu “stai, ca te vezi tataie in curand”. Bebeluselor, dans.

  10

 3. #3

  Desi mai era o saptamana de scoala cumva toti invatatorii au sarit-o din schema… asa voalat.

  4

 4. #4

  He, he și nepoata-mea aia mică trece într-a 5-a și mi-a trimis ieri sor-mea poze cu ea și clasa…
  Pentru ca nu am mai văzut-o de doi ani, ca na, restricții, de câte ori ma uit la poze mi se pare ca s-a lungit ca o spaghetă și la fel ma gândesc… Unde e nene guguloiul ăla de om care într-o filmare pe care o am pe telefon, rânjea într-un dinte, singurul ieșit de altfel și care trecea de la o expresie facială la alta în câteva secunde, minunându-se de fiecare lucru din jur…
  Bine… Guguloiul e și el acolo… Pe firul mosorului care încă e de abia început.

  De cea mare ce să mai spun că tot anul asta trece într-a 9-a și tare îmi fac griji, că seamană al naibii de bine cu Kirsten Dunst, doar că varianta care duce spre o rusoaică…totuși e destul de baiețoaică, merge mai departe moștenirea de familie asa ca sper ca nu va pica în plasa băieților asa ușor. A fost singura îmbrăcată în blugi și cămașă la final de an…so..

  Hai să fie toți sănătoși și să ne tot minunăm de ei/ele pănă când om avea noi suta de ani…

  14

 5. #5

  ‘A man gets older, that’s the thing. You don’t know nothing about that, but you will. He gets older and his whole life starts to seem like a dream he had during an afternoon nap.’
  Stephen King, Blaze

  19

 6. #6

  Vine o vârstă când te maturizezi și copilul interior nu mai are 12 ani, ajunge și el adolescent. La mine asta s-a întâmplat pe la 45, dar am văzut și oameni de 60+ mai tineri decât mine. Deci da, trece anii, dar nu la fel pentru toți, și nu la fel peste tot.

  16

 7. #7

  Trece,tataie…
  Copii luminosi ai..

  3

 8. #8

  O fi ceva cu telefonul meu?!
  Prin alte parti am mai zis nasoale, da aici dacat iti admiram copiii…

  4

 9. #11

  Stia ce spune doamna. Mai ales, cand te nasti intr-un mediu mai putin placut si nu reusesti ca adult sa iesi de acolo, anii trec si parca ai vrea sa fii din nou copil sa o iei de la capat, poate a doua oara vei face multe altfel.
  Da, e frumos si cand esti copil, dar ideea si starea de a fi liber, de a decide, in mare parte, tu pentru tine e altceva.

  4

 10. #12

  ce fățucă dulce are in poze…
  da degeaba dacă nu ai pus si poza cu tibiile :))

  2

 11. #13

  offf si-a noastra a terminat clasa pregatitoare… parca mai ieri o caram in spate in rucsac.
  Chiar trece anii…

  5

 12. #14

  Al meu in weekendul asta se impacheteaza sa se mute de acasa, si parca numa ieri l-am dus la gradi in grupa mica…

  11

 13. Al meu are 12 ani și ieri i-am cumpărat pantofi (mărimea 43, că 42 deja nu mai sunt buni), noi (părinții) purtăm 37. 🙂
  Nepoții (băieții) toti bat pe la 2 metri înălțime.
  Și mănâncă…și are o labă grea…când o pune pe clanța ușii parcă o rupe, așa se aude când deschide ușa.
  Dar tot îi este frică de întuneric, când intră într-o cameră trebuie să merg cu el (scut uman îmi zice) 🙂

  9

  • #16

   Aveți voi 37 dar cat are vecinul de la 3?

   12

  • #17

   exemplul romanesc de lauda fara numar vis a vis de urmasi

   4