În primul rând, amenzile nu se anulează de la sine, să fie clar pentru toți. Efectele deciziei sunt de acum încolo, așa că, pentru a scăpa de amendă, trebuie să o contestați la tribunal. Problema este că amenzile au un termen de contestare de 15 sau 30 de zile, nu mai țin minte exact. Prin urmare, dacă nu o contești în perioada aceasta, după aceea devine obligatorie, ura și la gară, ai de plată 20 000 de lei.

Partea bună, pentru cei cu amenzi și care le contestă, este că instanțele vor fi complet închise din cauza celor catorva sute de mii de procese deschise pentru contestații, pentru că aici nu mai e vorba de 5 meleoane, boss, ci de sume pe care unii oameni nu le-au văzut niciodată la un loc. Așa că, dacă depuneți contestația, sunt mari șanse ca, până la judecarea procesului, decizia CC să apară în Monitorul Oficial și să câștigați procesul instant. Pentru cei cărora le-a trecut termenul de 30 de zile, condoleanțe, nu aveți ce să faceți.

În continuare, nu vă jucați cu focul, legat de amenzi. OUGul ăla e în vigoare până la publicarea deciziei CC în MO. Prin urmare, veți lua amenzile la fel, pentru că polițistul e la fel de prost, la fel de ignorant și la fel de la treabă, iar tu va trebui să îți plătești un avocat, să pierzi timp și bani. Desigur, după publicarea în MO, se vor da, în continuare amenzi, pe legea veche, cea care are minim de plată 100 de lei, deci 50 de lei dacă o plătești în 30 de zile. Ce să zic, cost of doing business, deja.

Oricum, timpul până pe 15 e prea scurt, ca să dea o altă OUG, iar decizia CC e foarte clară, legislația trebuie să specifice EXACT ce nu are voie să facă cetățeanul, nu să lase la latitudinea capetelor de cretă cu 6 luni de școală de poliție sau, și mai rău, a gardienilor publici, care sunt niște analfabeți inepți.

În continuare vă spun, nu ieșiți aiurea din case după 15 mai. Virusul există, este extrem de ușor transmisibil și oamenii mor. Nu lăsați, ca românii, să vă cuprindă ideea că Mie nu mi se poate întâmpla. Ba poate și o să ți se întâmple. Iar dacă nu ție, părinților tăi, pentru că tu ai fost bou și ai citit ortodoxinfo. Nu uitați de gripa spaniolă. În toamnă va fi un rebound și, dacă e să ne luăm după ce s-a întâmplat atunci, mortalitatea va fi uriașă, tocmai din cauza anticorpilor deja dobândiți. Dar nimeni, NIMENI nu știe ce se va întâmpla. NIMENI. Iar moartea de COVID, prin sufocare lentă, e groaznic de urâtă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.