Ca un intro la ce vreau să spun, am urmărit acum 2 săptămâni, la Vali Petcu, un clip cu Obama și Romney. Clip la care rămâneai stupefiat de cât bun simț și respect au oamenii aceia unul față de celălalt, deși, practic, se juca cea mai importantă funcție din lume.

Eu nu am cablu, bănuiesc că se știe. Aseară am ajuns pe la mama, unde televizorul mergea pe răitaru tv, cu moderator o blondă și invitați liliana mincă, cea mai proastă gospodină din istoria loteriei rromâne și încă un tip. În fine, irelevant că liliana mincă e proastă de bubuie și insista că vechiul parlament putea schimba constituția, gen Puteau domne, puteau, dacă voiau, puteau.

Nu, nu asta e ideea. Ci faptul că, la un moment dat, toată lumea vorbea simultan. Toată lumea, inclusiv văcuța moderatoarea. Toți…vorbeau…simultan. În același timp. Calmi, relaxați, privind în camere, își recitau oful, fără să țină cont de nimic și de nimeni. Iar moderatoarea era cea mai țărancă și mai lipsită de respect dintre toți, vorbea și ea, spunându-și părerea. Odată cu invitații.

Diferența dintre noi și ei? O vedeți în clipul cu Obama și Romney, care, deși e un țărănete, poate da clasa lejer oricărui politician rromân.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.