Cred că meteorologia și seismologia sunt cele mai inutile profesii de pe pământ. Meteorologia nu e capabilă să previzioneze nici măcar o ploaie, mă uitam anul ăsta, pe zona bucureștiului, nici măcar o singură dată nu s-a concretizat vreunul din anunțurile meteo de la tv. Iar seismologia se ocupă cu logarea datelor la care au avut loc cutremure și la anunțarea ulterioară a unuia. Vedeți că a fost un cutremur de 4 grade. Mai vine unul? Nu știm. E vreo șansă de cutremur mare? Și da, și nu, de fapt nu știm.

Ideea e că, la fel ca orice rahat făcut praștie la noi, s-au implementat prea multe coduri de avertizare, care nu spun nimic nimănui și nu sunt însoțite de vreun avertisment. Știe vreunul din voi ce înseamnă codul portocaliu? Sau codul galben? Eventual ce implică ele și dacă există vreo recomandare pentru fiecare?

Exact. Codurile și le-au făcut acolo, între ei și cam aia a fost. Avem coduri, băieți. Despre restul, nu ne mai interesează. Să se informeze prostălanii care ne plătesc salariile din mijloacele de informare, că de aia au google.

La fel și cu sirenele alea care se tot auzeau săptămânile trecute, pe unde se auzeau. Știe cineva ce înseamnă? Aveți idee care sunt codurile lor de alarmare și ce înseamnă, fiecare în parte? Există vreun loc unde ele sunt expuse, la loc cu vizibilitate maximă, ca să știm de ce rahat sună chestiile alea? Există vreo diferență între alarma de exercițiu și alarmele reale? Cum deosebim un exercițiu de realitate, ca să nu transformăm alarmarea în Petrică și lupul?

Și, uite-așa, realizăm că, de fapt, nu există niciun fel de voință de a realiza alarmarea populației în vreun fel. Bine că s-au gândit să realizeze un sistem pe bani, altul decât SMS-urile, pentru că e cu siguranță mai bun. Când toate liniile telefonice wireless vor fi moarte, sistemul va funcționa direct cu parlamentarii.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/tnkhotjung/videos/225668927967393/” width=”650″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/ladivademexico/videos/10159430702445327/” width=”650″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.