După minunatul cutremur de ziua lui Dragnea, am reținut o singură chestie interesantă.
Declarația seacă a autorităților române cum că acel serviciu multilăudat de alertă pe telefon nu trimite alerte de cutremur.

Desigur trimite alerte de cod galben, gen vedeți că ploo, alerte de test și, în general, orice poate fi complet inutil. Dar singurul lucru la care ar fi putut fi util, adică alertele de 30 de secunde de la producerea cutremurului, nu le oferă. Asta deși INFP le oferă pe telegram, de exemplu.

Sunem întotdeauna în alertă. Cineva mi-a transmis că nu a primit alertă pe RO ALERT. RO Alert nu e menit să transmită informații înainte de cutremur, ci doar pentru situații de urgență de după, în cazul în care apare ceva. Trebuie să înțelegem că RO Alert nu e menit să transmită avertizări înainte de un cutremur”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, la Digi24.

Practic, din spusele mărețului neclintit de la SMURD, serviciul ăsta este cel ce te anunță că ai murit. Simplu și românește. Gen Ai murit, vezi că o să îți sară și familia în aer, de la conducta de gaze.

Dar, normal, altfel, oficial, până când nu se face o licitație pe care să o câștige UTI și să facă gunoi, cum sunt parcările de la Otopeni, nu se face nimic. De ce ar fi interesat cineva de moartea fraierilor, cât timp moartea asta le aduce bani, ulterior, la reconstrucții, înmormântări, ajutoare de tot felul, nu?

Și, așa cum bine spunea cineva pe facebook, atunci, după ce vor fi murit zecile de mii de votanți de-ai lui Firea și, din păcate, nu doar atât, declarațiile cioclilor politici vor fi de genul Acum nu e momentul să căutăm vinovații, acum e momentul să căutăm morții, să ajutăm familiile îndoliate, să reconstruim și alte căcaturi de astea din care ei, la final, fac bani, iar noi facem cancer mental.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.