Dacă nu știați de ce sunt cutremure la Galați, aflați acum. Pământul gălățean se bucură din cauză că 2 astronomi români au descoperit două stele și, cu spiritualitatea și originalitatea ce ne-au făcut vestiți peste mări și țări, le-au denumit Galați V1 și Galați V2. Nici măcar Galați și Brăila, să fie acolo și Brăila, perla Moldovei lui Ștefan.

Astăzi de Ziua Internațională a Astronomiei îi felicităm pe astronomii români care au descoperit Galați V1 și Galați V2, singurele stele variabile cu nume românești descoperite pe cerul țării noastre.

Zice un corifeu politic al zilelor noastre.

Pe cerul țării noastre. Get it? România își alocă partea de univers ce pornește de la glia străbună și se termină spre infinit în sus.

18 comentarii Adaugă comentariu

 1. ponta a preluat-o de la discovery si-a dat-o mai departe in forma originala. Nu el e autorul, dar cred ca ori n-a citit ori e prea prost ca sa-si dea seama de ce scrie acolo.

  www.facebook.com/photo.php?fbid=10152313291669546&set=a.347755854545.203120.328277134545&type=1&relevant_count=1

  0

  • e obisnuit sa o dea copy-paste fara modificari:))))))

  • #3

   si face traduceri numai cu google translate…macar niste lectii de engleza-rusa putea sa ia de la tati Ilici!

   0

  • In acest domeniu sunt habarnist, din aceasta cauza imi permit o intrebare. Cum mama dracu au reusit sa descopere ei o stea? Eu o vad o mare poza cu zeci(sute) de puncte albe. Cineva chiar si-a dat seama acolo ca e un punct in plus si a zis ca e nou?

   0

  • #5

   @ Mimamu: atunci probabil ai fi uimit sa afli ca sunt oameni platiti exact pt asta 🙂

   0

  • #6

   Mimanu: Niste baieti destepti s-au apucat sa cartografieze universul( cauta despre telescopul Planck etc. )

   Iti dai seama ca nu sta un om sa vada ce puncte apar pe cer, insa fiecare noua stea este detectata, denumita si inregistrata undeva(depinde si de tipul stelelor)

   0

 2. #7

  Ce norocosi suntem ca pe cerul tarii noastre se mai afla si Soarele si Luna ca altfel ramaneam doar cu prostia

  0

  • #8

   Arhi cand am dat „Apasa cu incredere” mi-a aparut treaba asta Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that! e un bug ceva?

   0

  • habar nu am

  • #10

   am si eu cateodata asa…vine mesajul in cocoloase si dupa aia il baga de doua ori…oricum il ia doar odata.

   0

 3. #11

  io am descoperit o gaura negara pa cerul romaniei da’ n-am vrut sa fac mare tam tam ,eh, daca e ziua internațională a astronomiei o fac publica, tre sa priviti in sus si nu foarte atent, sa vede cu ochiu liber, e de culoare neagra si are forma unei gauri

  0

 4. #12

  Asta imi aduce a aminte de ziarele din Korea de Nord, la moartea lui Kim Jong Il: un cocor a zburat pe deasupra liderului neinfricat si s-a oprit sa verse o lacrima. Limbaj prelucrat prin aschiere 🙂

  0

 5. #13

  Până la alegerile europarlamentare nu contează ce zici atâta timp cât apari la televizor și faci bai de mulțime.

  0

 6. #14

  Numa’ spun: Galati e in Moldavia, Braila e in Muntenia. 🙂

  0

  • #15

   lol, nu mmai crede tot ce se zice la gazeta; Braila e in Moldova!

   0

 7. #16

  Sa incepi saptamana afland ca doua stele din alea variabile au primit numele unui oras moldovean, cred ca iti da o stare de optimism pentru toata saptamana.

  0

 8. #17

  Arhi, ce i-ai spus bietei fapturi de a ales calea usoara? :)) www.realitatea.net/sinuciderea-care-socheaza-timisoara_1291556.html

  0

 9. #18

  Păcat că domnul Ponta nu şi-a dat seama că zilnic stelele de pe cerul nostru ajung la alţii! Doar cerul se mişcă şi el odată cu soarele în jurul pământului!:)))))))))))))

  0