Sorin Câmpeanu, groparul învățământului românesc, vrea să fie și groparul copiilor noștri. Să vă zic.
La școală la fi-miu, joi, părinții unei fetițe anunță că tatăl e covid pozitiv, mama încă își așteaptă rezultatul. Vine de la cabinetul medical, îi ia copilului mizeria aia de test rapid, iese negativ, a, e ok, nu ai nimic, rămâi la școală. A mers și vineri la școală normal, că doar era bine. Ieri, luni, a venit testul PCR pentru toți 3. Surpriză incredibilă, toți 3 pozitivi.

Pentru că se știe, când stai în aceeași casă cu familia ta, șansele de a te îmbolnăvi de un virus incredibil de potent sunt minime, stați liniștiți, nu aveți de ce să vă îngrijorați. Acum calculați câți copii a îmbolnăvit acel copil, fără să aibă altă vină decât că avem un gunoi de ministru al educației, care are ca sarcină să țină deschise școlile cu orice preț.

Un bun prieten primește, luni, veste că în clasa fiului cel mare e un copil bolnav de covid, prin urmare, fiul său este considerat contact direct și trebuie să stea acasă 2 săptămâni. Elegant și rapid, nu?

Ete că nu. DSP a decis că fratele cel mic, care merge și el la școală, nu are de ce să stea acasă, pentru că e clar, covid nu se transmite decât între bolnav și victimă. Da, conform regulamentelor, contactele contactelor nu sunt considerate periculoase. Prin urmare, tatăl său trebuie să cadă la mica înțelegere cu învățătoare iar ea să accepte să nu vină copilul la școală, altfel ia absență.

BĂ, E NOAPTEA MINȚII!!!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.