Ca de obicei, Banca Transilvania, regina comisioanelor, nu dezamăgește nici de data aceasta.

www.facebook.com/cristian.ditoiu/posts/10159197727947904

45 de bani comision pentru încasare de 20 de bani. Pur și simplu îi golești cardul omului, fără ca el să aibă vreo vină. Bine, are vina primordială de a avea cont la Transilvania, locul unde este comisionată și respirația, și expirația, și flatulația.

În altă ordine de idei, dacă tot discutăm despre minunatul sistem bancar și plățile aferente, am două de astea.

Prima la Raiffeisen, unde am contul de firmă, cont care se numește totul gratis sau ceva de genul, plătesc 35 de lei lunar și, TEORETIC, nu am niciun comision. Bine, mi se reținea comision la ridicare numerar, 16 lei la 4000 de lei scoși, dar, la final de lună, se virau înapoi în cont. Problema e că de vreo 2 luni, dar am remarcat doar acum, deși am acest cont, plătesc 5 lei la fiecare ordin de plată emis. Ceea ce e ciudat. Nu e un motiv de a schimba banca, că nu am unde să mă duc, dar rămâne ideea.

A doua ar fi TNT. Am contract cu TNT pentru trimite, îmi convenea beton, 12 lei plicul loco, all good, best price. De la începutul anului, 36 de lei plicul. Același plic. Adică ok, mai mărim prețurile, dar să le triplăm? adică de la 3 dolari la 9+ dolari pe trimitere e cam multicel. Tot îmi propun să sun la ei, dar urăsc să vorbesc la telefon și mi-e lene.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.