fundatie

Stau și mă uit cu atenție vizavi de mine, unde se construiește un bloc nou. Și am o mare problemă. Când făceam casa de la Măgurele, țin minte cu precizie că intram în groapa fundației cu totul și mai rămânea și deasupra mea ceva spațiu, dacă intram în șanțurile alea căptușite cu fier-beton. Iar eu am 1.80, head2toes.

Problema pe care o văd eu la blocul ce se construiește în fața mea este că are o fundație de maxim…1.50? pentru că îi văd pe oameni cum merg prin ea și am ca punct de referință piepturile lor, care sunt aproape ieșite afară.

Cum spanac faci un bloc de parter+5 cu o fundație mai mică decât cea a unei case? Țin minte că asta m-a frapat și la Timișoara, unde fundația unei case reprezintă fix o zgurmare de 20 de centimetri în pământ. Desigur, poate mă înșel eu și, din punct de vedere ingineresc, e mai mult decât suficient. Dar, dacă în caz de cutremur blocul acela va cădea în nas, vreau să am lăsat în scris faptul că mi-am manifestat îngrijorarea :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.